Al doilea site închis pentru ştiri false legate de epidemia de Covid-19

Un site care a publicat mai multe informaţii false legate de coronavirus a fost închis, la solicitarea Grupului de Comunicare Strategică. Decizia a fost luată după ce reprezentanţii site-ului nu au putut fi contactaţi de reprezentanţii Guvernului.

7064 afișări
Imaginea articolului Al doilea site închis pentru ştiri false legate de epidemia de Covid-19

Al doilea site închis pentru ştiri false legate de epidemia de Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a cerut, miercuri, ministrului de Interne, Marcel Vela, închiderea unui site acuzat de difuzarea de ştiri false.

„Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informaţii false, cu scopul evident de a dezinforma şi a induce panica”, se arată într-un comunicat al GCS. Potrivit acestuia, site-ul a fost generat pe o platformă din afara României şi nu are reprezentanţi care să poată fi contactaţi.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis decizia către ANCOM, instituţie care a pus deja în aplicare măsurile necesare.

De asemenea, GCS a cerut eliminarea, de pe alt site, a unui articol care se referea la un eventual medicament pentru coronavirus.

„Decizia a fost luată pentru că reprezentanţii site-ului au fost contactaţi de Grupul de Comunicare Strategică şi au refuzat să corecteze informaţiile false”, au mai transmis reprezentanţii GCS.

Un alt site a fost închis, tot la cererea GCS, pentru publicarea de ştiri false, în urmă cu o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
site,
închis,
fake news

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici