Alarma cu bombă "Festivalul Vinului" din Aiud, falsă

Alarma privind amplasarea unei bombe la "Festivalul Vinului" din Aiud s-a dovedit a fi falsă, poliţiştii reuşind în foarte scurt timp identificarea autorului acesteia - un tânăr eliberat recent din închisoare - în momentul în care acesta intenţiona să sune a treia oară la numărul 112.

3 afișări

Poliţiştii din Aiud au anunţat sâmbătă seară că au reuşit prinderea tânărului care a sunat de două ori la 112 anunţând amplasarea unei bombe în zona de desfăşurare a "Festivalului Vinului", după ce au monitorizat străzile pe care se aflau cele două telefoane publice folosite de acesta. Oamenii legii au presupus că tânărul va rămâne în zonă şi l-au prins când dorea să mai apeleze încă o dată numărul de urgenţă 112, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorul, Dumitru B., în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut de poliţişti şi ulterior le-a povestit acestora că a dat alarma cu bombă pentru că dorea să fie prins de oamenii legii şi arestat. El a spus că a ieşit recent din Penitenciarul Aiud, unde a fost încarcerat, şi nu avea unde să-şi petreacă noaptea.

Tânărul este cercetat în prezent de poliţişti care vor stabili ce pedeapsă i se va aplica pentru alarmarea falsă a autorităţilor.

Poliţiştii din Alba au intrat în alertă, sâmbătă seară, după ce un bărbat necunoscut a anunţat amplasarea unei bombe în municipiul Aiud, în zona de desfăşurarea a unui festival artistic, manifestare la care a participat şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Potrivit comisarului Mircea Grava, ofiţerul de serviciu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, apelul a fost dat la 112 de pe două telefoane publice din zone diferite din municipiul Aiud. Grava a spus că în ambele cazuri o voce de bărbat a anunţat amplasarea unei bombe în zona unde se desfăşura "Festivalul Vinului" din Aiud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici