Alba Iulia: Peste 60 de nuntaşi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu preparatele de la nuntă

Peste 60 de persoane care au participat la o nuntă la un local din apropiere de Alba Iulia au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce ar fi consumat preparate alterate servite la petrecere, printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind şi mirii.

402 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia: Peste 60 de nuntaşi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu preparatele de la nuntă

Alba Iulia: Peste 60 de nuntaşi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu preparatele de la nuntă (Imagine: Shutterstock)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că instituţia a deschis o anchetă după ce mai multe persoane care au participat, joi seară, la o nuntă într-un un local din apropiere de Alba Iulia au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfecţie alimentară.

Timiş a spus că nu poate oferi un număr exact al bolnavilor deoarece acesta se modifică de la o oră la alta şi la nuntă au participat persoane din mai multe localităţi, chiar şi din afara judeţului Alba.

"Am deschis o anchetă împreună cu Direcţie Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, am prelevat probe de alimente şi am prelevat analize de la toţi angajaţii localului. Aşteptăm rezultatele analizelor şi vom informa oficial luni cauza îmbolnăvirilor", a mai spus Timiş.

Potrivit sursei citate, bolnavii au fost trataţi atât la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba, cât şi la Spitalul din Cugir, o parte dintre aceştia având nevoie de internare.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Alba au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că aproximativ 50 de persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară din cele care au participat la nunta de la localul din apropriere de Alba Iulia au fost tratate duminică seară în cadrul unităţi medicale, iar 15 dintre acestea au fost internate.

Potrivit surselor citate, primii pacienţi cu manifestări digestive s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului vineri, iar ulterior de vineri până duminică alţi nuntaşi au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre pacienţi aflându-se şi mirii, dar şi o cântăreaţă de muzică populară din Banat.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului din Cugir au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că 12 persoane dintre nuntaşii de la aceeaşi nuntă au fost internate în spital cu toxiinfecţie alimentară.

Nunta la care s-au îmbolnăvit cele peste 60 de persoane după ce ar fi consumat preparatele servite la petrecere a avut loc la restaurantul unui hotel de trei stele din apropriere de Alba Iulia. Nunta a avut loc joi seară, în ultima zi înaintea începerii postului Adormirii Maici Domnului, şi la petrecere ar fi participat circa 150 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici