Alec Baldwin, pus sub acuzare în cazul împuşcării directoarei de imagine din filmul „Rust”

Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere involuntară din culpă după moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, scrie Sky News.

1015 afișări
Imaginea articolului Alec Baldwin, pus sub acuzare în cazul împuşcării directoarei de imagine din filmul „Rust”

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă cu armele de pe platoul de filmare, se confruntă cu aceeaşi acuzaţie după ce Halyna Hutchins a fost împuşlcată mortal, în timp ce asistentul de regie David Halls a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţia de utilizare neglijentă a unei arme letale.

Hutchins a murit după ce o armă de recuzită ţinută de Alec Baldwin a fost descărcată în timpul repetiţiilor pentru filmul western în octombrie 2021. Regizorul Joel Souza a fost, de asemenea, rănit în incidentul de pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch din Santa Fe, New Mexico.

Aproape un an mai târziu, în octombrie 2022, Baldwin şi compania de producţie „Rust” au ajuns la o înţelegere pentru o sumă nedivulgată cu familia ei după un proces de moarte nedreaptă intentat de soţul ei, Matthew, şi au anunţat că producţia filmului va fi reluată în acest an.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, primise o finanţare suplimentară de 317.750 de dolari pentru a investiga acest caz şi a declarat, după anunţarea înţelegerii civile, că aceasta nu va avea niciun impact asupra anchetei penale - întrucât „nimeni nu este mai presus de lege”.

Decizia a fost anunţată joi de Carmack-Altwies şi de procurorul special Andrea Reeb, venind la aproximativ trei luni după ce au primit raportul final privind incidentul de la biroul şerifului din Santa Fe.

Înţelegerea nedezvăluită între familia lui Hutchins, Baldwin şi Rust Movie Productions a fost anunţată pe 5 octombrie 2022.

„Nu am niciun interes să mă angajez în recriminări sau în atribuirea de vină (producătorilor sau domnului Baldwin)”, a declarat Matthew Hutchins.

„Cu toţii credem că moartea Halynei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii şi comunitatea de divertisment s-au reunit pentru a aduce un omagiu ultimei opere a Halynei”.

Rust Movie Productions, prin intermediul avocatei Melina Spadone, a declarat că acest lucru a marcat „un important pas înainte în celebrarea vieţii Halynei şi onorarea operei sale”.

Luke Nikas, avocatul lui Baldwin, a declarat „De-a lungul acestui proces dificil, toată lumea a păstrat dorinţa specifică de a face ceea ce este mai bine pentru fiul Halynei. Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei situaţii tragice şi dureroase”.

O serie de alte procese au fost, de asemenea, intentate în legătură cu împuşcăturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici