ALERTĂ meteo | Vântul va atinge la rafală şi 100 km/h. Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi alte 11 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de vânt puternic pentru sudul Banatului şi zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Rafalele de vânt vor depăşi 90-100 km/h şi trecător va ninge slab.

6632 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ meteo | Vântul va atinge la rafală şi 100 km/h. Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi alte 11 judeţe

Alertă meteo de vânt puternic. Rafalele vor atinge şi 100 km/h

Informarea meteo de vânt puternic intră în vigoare miercuri dimineaţă, la ora 06.00, şi expiră tot miercuri, la ora 23.00.

Meteorologii avertizează că la altitudini de peste 1.600 metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi 90-100 km/h şi trecător va ninge slab.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 75-85 km/h.


Meteorologii au emis atenţionări cod galben de vânt puternic pentru judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin şi Timiş. La altitudini de peste 2000 de metri, intensificările vântului vor atinge la rafală 90- 110 km/h.

Codul galben de vânt este în vigoare până la ora 13.00 în cazul zonei de munte a judeţelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa, unde intensificările vântului vor atinge la rafală 90- 110 km/h.

Judeţele Sibiu, Braşov, Caraş-Severin şi Timiş se află sub avertizare cod galben de vânt până la ora 14.00, intensificările vântului urmând să atingă la rafală viteze de 60-85 km/h, iar la munte de 90-100 km/h.

Marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vânt puternic pentru sudul Banatului şi zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Rafalele de vânt vor depăşi 90-100 km/h şi trecător va ninge slab. Informarea meteo de vânt puternic intră în vigoare miercuri dimineaţă, la ora 06.00, şi expiră tot miercuri, la ora 23.00.

ANM a emis, miercuri, atenţionări cod galben de ceaţă pentru Bucureşti şi judeţele Buzău, Ilfov; Argeş, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Galaţi şi Tulcea.

În zonele menţionate se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri, spun meteorologii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici