Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet, în colonia penală”

Disidentul rus Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet în colonia penală”, unde a fost reţinut.

3977 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet, în colonia penală”

Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet în colonia penală”

Avocatul său, Olga Mihailova, susţine acest lucru, spunând că Navalnîi i-a spus asta în aprilie anul trecut:

„Uite, mi-e frică să nu par paranoic, dar se pare că mă otrăvesc încet, aici”. Mihailova a spus că a fost condamnată la închisoare tocmai din cauza unei conversaţii interceptate cu Navalnîi în colonie, în timpul căreia politicianul şi-a exprimat îngrijorarea.

Părinţii regretatului lider al opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, le-au mulţumit numeroşilor ruşi care şi-au adus omagiu la mormântul fiului lor, într-un mesaj postat sâmbătă de văduva politicianului, Iulia Navalnaia.

Părinţii mulţumesc oamenilor care i-au adus un omagiu fiului lor

Principal adversar al preşedintelui Vladimir Putin, acesta a murit într-o închisoare de dincolo de Cercul Polar pe 16 februarie şi a fost înmormântat la Moscova săptămâna trecută. Mii de ruşi au mers în pelerinaj zile întregi pentru a-i aduce flori la mormânt, în ciuda riscului de a fi arestaţi.

Cuplul (părinţii), singura parte a familiei apropiate a lui Navalnîi care a putut să participe la înmormântare (soţia şi fiica lui Alexei s-au temut să nu fie arestate), le-a mulţumit ruşilor care „simt durerea acestei pierderi alături de noi”.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, a petrecut mai mult de o săptămână încercând să recupereze cadavrul fiului ei, înainte ca oficialii să-i permită, în sfârşit, să-l aducă înapoi la Moscova. Acesta a fost înmormântat pe 1 martie, în cimitirul Borisovo din Moscova.

Oamenii au continuat să aducă flori în mormântul lui Navalnîi chiar şi după înmormântarea lui. Iulia Navalnaia a promis că va continua munca soţului ei şi le-a cerut ruşilor să protesteze, formând cozi lungi în afara secţiilor de votare, la viitoarele alegeri prezidenţiale din Rusia, de pe 17 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici