Alinaţa "Sed Lex", în grevă japoneză, marţi, din solidaritate cu sindicaliştii din Educaţie

Sindicaliştii afiliaţi la Alianţa "Sed Lex" vor organiza grevă japoneză, marţi, în spirit de solidaritate cu sindicaliştii din Educaţie care au anunţat, joi, că vor declanşa greva în ziua în care este programată teza cu subiect unic la Limba română.

16 afișări
Imaginea articolului Alinaţa "Sed Lex", în grevă japoneză, marţi, din solidaritate cu sindicaliştii din Educaţie

Alinaţa "Sed Lex", în grevă japoneză, marţi, din solidaritate cu sindicaliştii din Educaţie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii vor organiza grevă japoneză, urmând să stabilească, ulterior, calendarul acţiunilor de protest.

Sindicaliştii din Educaţie au decis, joi, să organizeze grevă, marţi, 5 mai, în ziua în care este programată teza unică la Limba şi literatura română.

Greva generală va începe marţi şi se va derula în toate zilele în care sunt teze cu subiect unic.

Totodată, liderii federaţiilor din Educaţie vor decide în 11 mai, dacă vor boicota şi cea de-a doua teză cu subiect unic programată pentru 13 mai, astfel cum au anunţat, joi, decizia urmând să fie luată în baza analizării grevei din 5 mai şi a reacţiei Guvernului.

După anunţul sindicatelor privind greva, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a susţinut că va da în judecată sindicatele dacă se va organiza grevă în zilele în care sunt programate tezele cu subiect unic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele federaţiei, Mihaela Gună.

Guvernul a aprobat, marţi, ordonanţa de urgenţă prin care se propune prelungirea până la finalul anului a actelor normative în vigoare privind salarizarea în sectorul bugetar, procedură care, în lipsa unei alte decizii, reprezintă practic o îngheţare a salariilor în sistemul bugetar, la nivelul actual, până la 31 decembrie 2009.

În acelaşi timp, prin rectificarea bugetului, au fost reduse alocaţiile financiare ale Ministerului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici