Alocaţiile bugetare pentru contracte de performanţă la unele companii, majorate de Guvern

Alocaţiile bugetare pentru contractele de mandat sau de performanţă încheiate la nivelul unor companii subordonate Ministerului Transporturilor au fost majorate de Guvern prin rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli, printre unităţile cu cele mai mari sume fiind Romatsa şi Registrul Auto.

16 afișări
Imaginea articolului Alocaţiile bugetare pentru contracte de performanţă la unele companii, majorate de Guvern

Alocaţiile bugetare pentru contracte de performanţă la unele companii, majorate de Guvern (Imagine: Mediafax Foto)

Bugetele anuale de venituri şi cheltuieli (BVC) au fost rectificate în şedinţa Guvernului de săptămâna trecută, prin hotărâre, şi publicate luni în Monitorul Oficial. Noile valori sunt justificate în preambulul actului normativ prin prevederile OU 79/2008 privind măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, aprobată de Executiv în luna iunie, şi care prevede că directorii generali/directorii vor asigura conducerea companiilor cu capital de stat în baza unui contract de mandat care are ca obiect îndeplinirea unor obiective şi criterii de performanţă aprobate de acţionari.

Prin acest contract s-a renunţat la principiul ca limita maximă a remuneraţiei conducătorilor operatorilor economici să fie stabilită la nivelul indemnizaţiei lunare pentru funcţia de secretar de stat plus o sumă egală cu cel mult 50% din aceasta, sub formă de sporuri, adaosuri, premii şi alte drepturi de natură salarială.

Prin hotărârea aprobată săptămâna trecută de Guvern, alocaţia bugetară alocată pentru contractul de mandat sau de performanţă încheiat la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi a fost majorată de la 153.000 lei la 171.000 lei.

În cazul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, suma alocată pentru îndeplinirea acestui contract a fost majorată de la 191.000 lei la 192.000 lei.

Guvernul a mai decis ca pentru respectarea contractului de mandat sau de performanţă la Metrorex să fie plătită o sumă de 212.000 lei, faţă de valoarea de 193.000 lei decisă iniţial.

Pe lista unităţilor cu cele mai bine plătite contracte de mandat sau de performanţă figurează Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa, cu 549.000 lei, şi Registrul Auto Român, cu 215.000 lei.

Situaţia salarizării în agenţii şi regii a reprezentat unul dintre subiectele întâlnirii de luni, de la Cotroceni, dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici