Alte 13 persoane au fost arestate de Tribunalul Timiş în dosarul falsificării de carduri

Alte treisprezece persoane suspectate că fac parte din gruparea de falsificatori de carduri bancare destructurată în judeţul Timiş au fost arestate preventiv, joi, de Tribunalul Timiş.

134 afișări
Imaginea articolului Alte 13 persoane au fost arestate de Tribunalul Timiş în dosarul falsificării de carduri

Alte 13 persoane au fost arestate de Tribunalul Timiş în dosarul falsificării de carduri (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, cele 13 persoane arestate joi după-amiază au făcut recurs.

"Alte treisprezece persoane din gruparea care se ocupa cu fraudarea de carduri bancare au primit mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. Toţi au declarat recurs", a spus Roibu.

Cele treisprezece persoane au fost duse în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

Şase suspecţi primiseră mandate de arestare în noaptea de miercuri spre joi

Magistraţii Tribunalului Timiş au emis, în noaptea de miercuri spre joi, mandate de arestare pe numele a şase persoane suspectate că fac parte din gruparea de falsificatori de carduri bancare, trei dintre mandate fiind emise în lipsă.

Trei dintre persoanele arestate au fost reţinute pentru audieri după descinderile care au avut loc, miercuri, în locuinţele mai multor persoane suspectate că au clonat carduri bancare.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, a transmis, joi dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că celelalte trei persoane arestate sunt în străinătate.

"Faptele reţinute în sarcina celor şase învinuiţi de către procurorii DIICOT Timişoara constau în constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat, specializat în efectuarea unor tranzacţii frauduloase, respectiv copierea pe carduri albe a unor serii, numere şi coduri PIN ale unor carduri din Italia, urmată de folosirea lor într-o serie de bancomate din Bistriţa şi Baia Mare pentru a retrage bani. Trei din cei şase învinuiţi arestaţi, aflaţi în Italia, au fost judecaţi în lipsă, fiind reprezentaţi de avocat ales", se arată în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, a declarat că cele trei persoane din străinătate pentru care s-au eliberat mandate de arestare nu sunt reţinute.

Cu toate acestea, familiile lor din România au angajat un avocat care, în momentul anunţării mandatelor de arestare, a declarat recurs. În cazul în care judecătorii Curţii de Apel Timişoara vor respinge recursul, autorităţile din Timiş vor dispune, prin intermediul autorităţilor internaţionale, reţinerea celor trei persoane despre care se ştie că acum ar fi în Italia.

Potrivit sursei citate, şi celelalte trei persoane arestate au declarat recurs la măsura arestării preventive, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Timişoara.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Suceava, Bucureşti şi Ploieşti au început proceduri pentru descinderi simultane la locuinţele unor suspecţi, în mai multe judeţe din ţară, anunţa Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), la acţiune participând şi luptători de intervenţie rapidă de la DPIR Timiş, Arad, Botoşani şi SPIR Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici