Alţi 30 de români descoperiţi în Spania

Aproximativ 30 de cetăţeni români, printre care femei şi minori, au fost descoperiţi, în Spania, marţi, în urma unor raiduri ale Gărzii Civile, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, consulul general al României la Sevilla, Monica-Mihaela Ştirbu.

1 afișare
Imaginea articolului Alţi 30 de români descoperiţi în Spania

Alţi 30 de români descoperiţi în Spania

Potrivit sursei citate, cei 30, originari din Băileşti, judeţul Dolj, erau împărţiţi în două grupuri. Ei au fost descoperiţi de autorităţi în urma unor descinderi efectuate, marţi, în locaţii indicate de unul dintre cei 28 de cetăţeni români care au reuşit să fugă, sâmbătă, de pe plantaţia pe care erau reţinuţi, cerând ajutor la consulatul din Sevilla. Românul care a oferit informaţiile a rămas în continuare la Sevilla şi cooperează cu poliţia pentru definitivarea anchetei.

Patru români, dintr-un grup de 32 de persoane din Mangalia, aduse ilegal în Spania la cules de măsline, au fost daţi dispăruţi, poliţia din Constanţa şi cea din Sevilla colaborând pentru a-i găsi, declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, consulul general al României la Sevilla, Monica Mihaela Ştirbu.

Românii fuseseră aduşi în Spania, în apropiere de Sevilla, de o reţea de traficanţi de persoane. Grupul plecase în Spania la 5 septembrie, iar sâmbătă noapte 28 dintre români au reuşit să fugă de pe plantaţia pe care erau reţinuţi, ajungând la consulatul din Sevilla duminică la amiază. Consulul român a explicat că, potrivit românilor eliberaţi, cei patru ar fi fost mutaţi în altă parte, deoarece ar fi avut divergenţe puternice cu angajatorii şi chiar ar fi fost bătuţi.

Unul dintre muncitorii români a rămas la Sevilla, iar ceilalţi 27 au revenit în ţară, fiind preluaţi de poliţişti, miercuri dimineaţă, din vama arădeană Turnu. Ei vor fi audiaţi, miercuri, la Bucureşti, de poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale urmează să stabilească dacă cele reclamate de români sunt adevărate, precum şi dacă aceştia sunt victime ale traficanţilor de persoane, potrivit Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici