Alţi 80 de muncitori români, infectaţi cu coronavirus în Germania. Anunţul făcut de MAE şi reacţia autorităţilor germane

  • Aproximativ 80 de români, angajaţi ai unui abator din Germania, au fost confirmaţi cu coronavirus.
  • Potrivit MAE, starea acestora este bună. Ei au fost cazaţi la un hotel şi sunt monitorizaţi de medici.
  • Autorităţile locale au închis abatorul şi toţi angajaţii vor fi testaţi.
  • Recent, alţi peste 240 de români, angajaţi în abatoarele din Germania, au fost confirmaţi cu coronavirus.
27994 afișări
Imaginea articolului Alţi 80 de muncitori români, infectaţi cu coronavirus în Germania. Anunţul făcut de MAE şi reacţia autorităţilor germane

Cel puţin 80 de români au fost confirmaţi cu coronavirus în Germania. Toţi lucrează la un abator din landul Renania de Nord-Westfalia, în vestul ţării. În total, la acea unitate au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus 130 de lucrători. Ministerul român de Externe spune că toţi românii se simt bine, ei sunt ţinuţi sub observaţie şi au fost cazaţi la un hotel pe cheltuiala angajatorului.

La respectivul abator lucrează 1.200 de persoane, nu este clar câte dintre ele sunt cetăţeni români. Toţi angajaţii au fost testaţi pentru coronavirus şi se aşteaptă rezultatele testelor. Autorităţile sanitare spun că s-a ajuns la aceată situaţie, deoarece în unitatea respectivă nu au fost respectate regulile de prevenţie în cazul SARS-CoV-2.

Angajaţii nu purtau materiale de protecţie în zonele de lucru sau în vestiare. La nivelul landului Renania de Nord-Westfalia, autorităţile locale au decis închiderea temporară a mai multor abatoarelor şi testarea angajaţilor, iar localităţile în care au izbucnit aceste noi focare vor fi plasate din nou în carantină. Situaţia de la abatorul din Coesfeld nu este un caz singurlar în Germania. Recent, alţi peste 240 de români, angajaţi în abatoarele din această ţară, au fost confirmaţi cu coronavirus.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici