Alunecări de teren în judeţul Buzău, din cauza ploilor

Mai multe alunecări de teren au avut loc în ultimele zile în comuna buzoiană Berca din cauza ploilor, circulaţia pe un drum judeţean care face legătura cu o mănăstire din judeţ desfăşurându-se pe un singur sens de mers din cauza unui crater format în şosea.

243 afișări
Imaginea articolului Alunecări de teren în judeţul Buzău, din cauza ploilor

Alunecări de teren în judeţul Buzău, din cauza ploilor (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax foto)

Potrivit primarului localităţii buzoiene Berca, Valeriu Marcu, în urma ploilor abundente, dar şi a topirii zăpezilor, mai multe alunecări de teren s-au produs în ultimele zile, afectând drumul judeţean 203L spre mănăstirea Răteşti, precum şi mai multe drumuri comunale.

Conform sursei citate, cele mai mari pagube s-au înregistrat pe drumul judeţean 203 L, unde s-a format un crater cu o lăţime de un metru şi jumătate şi o lungime de trei metri, astfel încât circulaţia în zonă este închisă pe un sens de mers.

"Situaţia este sub control, se circulă pe un singur fir. Ne-am consultat cu specialiştii de la Consiliul Judeţean şi de la ISU şi am luat măsurile de protejare a circulaţiei pietonale şi a autovehiculelor. Aşteptăm comisie de la Drumuri Judeţene astăzi (n.r. - marţi) şi vom trece imediat la treabă. Avem afectate drumurile comunale, dar avem oamenii de la Primărie în teren, avem utilajul de la Primărie şi bascule, atât ale noastre cât şi închiriate care vor căra balastrul şi încărcătură ca să completăm găurile care s-au produs. Sunt şi nişte podeţe pe râul Sărăţel afectate, dar nu este cazul de oameni izolaţi şi avem grijă ca oamenii să aibă acces la căile de comunicaţie fără probleme", a declarat primarul comunei Berca.

De asemenea, în comuna buzoiană Topliceni, o viitură formată pe dealurile din zonă a afectat mai multe drumuri comunale pentru repararea cărora autorităţile locale nu au fonduri.

În plus, în comuna Vadu Paşii, pentru că debitul râului Buzău a crescut foarte mult, podul din tuburi improvizat care leagă comuna de oraşul Buzău a fost distrus. Podul era utilizat, ca scurtătură, de şoferii din localităţile Scurteşti, Stănceşti, Săgeata şi Robeasca, astfel că în prezent aceştia trebuie să ocolească mai mulţi kilometri.

În continuare, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău monitorizează punctele critice din judeţ în care se pot produce noi alunecări de teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici