Ambarcaţiune cu 31 de migranţi care venea din Turcia, capturată în apele teritoriale româneşti

O ambarcaţiune cu 31 de migranţi din Orientul Mijlociu la bord, care venea din Turcia, a fost capturată, miercuri dimineaţă, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, între migranţi fiind şi 14 copii.

145 afișări

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagra - SCOMAR au identificat, în jurul orei 2.00 dimineaţă, în Marea Neagră, o ambarcaţiune suspectă ce se afla la aproximativ 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa.

Astfel, în zona indicată a fost trimis un vas al Grupului de Nave Constanţa, care a interceptat ambarcaţiunea, fiind vorba despre un yacht de mici dimensiuni, din lemn, având arborat pavilion turcesc.

La bordul acestuia se aflau mai multe persoane ce purtau veste de salvare şi care au cerut ajutor, comandantul navei Poliţiei de Frontieră luând decizia de a le transfera la bordul vasului său, în vederea acordării de asistenţă şi prim-ajutor. Ulterior, yachtul a fost escortat în zona bazinului portuar al Grupului de Nave Mangalia.

Cercetările au stabilit că la bordul anbarcaţiunii se aflau 31 de persoane, 21 de sirieni şi 10 afgani, respectiv 10 bărbaţi, şapte femei şi 14 copii.

Poliţiştii de frontieră fac în prezent cercetări pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, după audieri transfugii urmând să intre în atenţia Serviciului Român pentru Imigrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici