Ambasada Ucrainei la Bucureşti cere schimbarea numelui Şos. Kiseleff, unde se află Ambasada Rusei. Cum s-ar putea numi strada

Ambasada Ucrainei în România i-a cerut primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să redenumească o parte a Şoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada Federaţiei Ruse în România, în Şoseaua Ucraina: „ O reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran”.

13852 afișări
Imaginea articolului Ambasada Ucrainei la Bucureşti cere schimbarea numelui Şos. Kiseleff, unde se află Ambasada Rusei. Cum s-ar putea numi strada

Ambasada Ucrainei la Bucureşti cere schimbarea numelui Şos. Kiseleff, unde se află Ambasada Rusei. Cum s-ar putea numi strada

„Ucrainenii apelează către întreaga lume să schimbe adresele ambasadelor şi consulatelor ruse în străzile Ucraina. Campania Strada Ucraina a fost lansată în 53 de oraşe din 34 de ţări, îndemnând locuitorii locali să susţină redenumirea străzilor pe care se află ambasadele şi consulatele rusiei în străzile Ucraina. Acesta va fi un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean, care îşi apără independenţa în războiul declanşat de Rusia. Ambasada Ucrainei în România împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-a adresat către Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, şi Primăriei cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa şi America şi de a examina posibilitatea redenumirii unei părţi a Şoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada federaţiei ruse în România, în Şoseaua Ucraina”, potrivit Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

„Forţarea ambasadelor Rusiei în lume să fie situate pe străzile Ucraina face parte din efortul nostru mondial de a izola Rusia şi de a deputiniza lumea. Ruşii vor trebui să citească literalmente numele „Ucraina” oriunde şi oricând. O reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran care va prevala şi care va exista întotdeauna, indiferent cât de mult ar încerca Rusia să nege dreptul nostru de a exista”, a declarat, potrivit sursei citate, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Ambasada Ucrainei precizează că site-ul campaniei https://www.uastreet.world/ conţine link-uri cu privire la petiţiile de redenumire a străzilor pe care se află ambasadele şi consulatele statului agresor din oraşele respective.

„Lista va fi extinsă în continuare pe măsură ce campania se dezvoltă. Susţinătorii din întreaga lume se pot alătura campaniei după cum urmează: Găsiţi link-ul către petiţia existentă pentru oraşul dumneavoastră pe uastreet.world şi semnaţi-o sau cereţi organizatorilor să creeze o nouă petiţie dacă oraşul nu este încă pe listă. Distribuiţi petiţia prietenilor şi comunităţii locale. Apelaţi direct la primăria municipiului dumneavoastră şi consilierii locali pentru redenumirea străzii”, încheie Ambasada Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici