Ambasadorul Franţei la Kiev: „Strângem dovezi despre crimele de război comise în Ucraina”

Comunitatea internaţională adună probe pentru a încadra acţiunile Rusiei în Ucraina drept crime de război.

858 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei la Kiev: „Strângem dovezi despre crimele de război comise în Ucraina”

Ambasadorul Franţei la Kiev: „Strângem dovezi despre crimele de război comise în Ucraina”

„Suntem în contact permanent cu autorităţile ucrainene, strângem toate dovezile care pot fi legate de ceea ce poate fi considerat o crimă de război”, a declarat, într-o întâlnire cu presa internaţională, la Lvov, ambasadorul Franţei în Ucraina, Etienne de Poncins.

Diplomatul le-a cerut francezilor să părăsească ţara din cauza războiului. Au mai rămas aproximativ 700 de francezi în Ucraina. Franţa este singura ţară din G7 care nu şi-a transferat sediul diplomatic în străinătate.

Consulul Greciei la Mariupol, Manolis Androulakis, ultimul diplomat european care a părăsit martea trecută oraşul asediat de forţele ruse, ajutând zeci de greci să se salveze, a denunţat ceea ce a văzut.

„Sper să nu vadă nimeni la ceea ce am fost martor”, a spus el la sosirea sa la Atena ieri, după o călătorie de patru zile prin Ucraina. „Mariupol va deveni parte din oraşele care au fost total distruse de război: Guernica, Conventry, Alep, Groznîi, Leningrad”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici