Ambasadorul Hans Klemm: Încurajez Ministerul Sănătăţii să facă detectarea cancerului fără plată pentru toate femeile

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, că încurajează Ministerul Sănătăţii să facă metodele de detectare precoce a cancerului la sân şi a cancerului de col uterin disponibile fără plată pentru toate femeile.

252 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Hans Klemm: Încurajez Ministerul Sănătăţii să facă detectarea cancerului fără plată pentru toate femeile

Ambasadorul Hans Klemm: Încurajez Ministerul Sănătăţii să facă detectarea cancerului fără plată pentru toate femeile

"Detectarea precoce şi metodele de screening pot preveni cancerul prin detectarea leziunilor şi tratarea acestora înainte ca ele să devină canceroase. România a recunoscut acest fapt prin strategia sa naţională pentru sănătate 2014 – 2020 şi domnul ministrul (al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu – n.r.) a discutat o serie de măsuri pentru prevenirea şi detectarea precoce a cancerului şi aş vrea să încurajez în continuare Ministerul Sănătăţii să facă metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fără plată pentru toate femeile", a declarat diplomatul american la seminarul "We Can, Advocacy, Educaţie şi Outresch în cancerul la sân şi de col uterin", organizat la Palatul Parlamentului.

Hans Klemm a mai spus că este important să se popularizeze formele de prevenire a cancerului printr-un stil de viaţă sănătos, dietă adecvată, limitarea expunerii la soare, a consumului de alcool şi tutun. "În România, în Europa de Est şi în Asia Centrală, SUA încearcă să lucreze prin Centrul pentru Sănătate Globală pentru a susţine reţele de cercetare cu privire la cancer, dar rămâne foarte mult de făcut. Noi toţi trebuie să facem mai mult pentru a spori gradul de prevenire a cancerului", a spus ambasadorul american.

Klemm a mai spus că, având în vedere statisticile îngrijorătoare, România are multe provocări cărora trebuie să le facă faţă.

"Ţările noastre sunt îngrijorate de procentajul foarte mare de femei care suferă de aceste două boli şi în fiecare an 700.000 de femei mor de cancer de sân şi de col uterin. Conform OMS şi conform strategei naţionale a României, cancerul de col uterin este prima cauză a decesului pentru femeile din România, iar speranţa de viaţă a femeilor din România este cu cinci ani sub media europeană. În special, sunt afectate femeile din mediul rural şi femeile rome pentru că nu au informaţii şi, de asemenea, nu există o conştientizare în ceea ce priveşte un stil de viaţă sănătos. Date fiind aceste statistici îngrijorătoare, România are multe provocări cărora să le facă faţă", a declarat diplomatul.

Ambasadorul a vorbit şi despre felul în care SUA se confruntă cu aceste două tipuri de cancer, spunând că anual 200.000 de persoane sunt diagnosticate şi 40.000 mor de cancer la sân şi 4.000 de femei mor de cancer de col uterin. De asemenea, autorităţile americane cheltuie 120 de miliarde de dolari pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, sumă care va creşte pe măsură ce populaţia SUA îmbătrâneşte şi creşte incidenţa acestor tipuri de cancer, potrivit ambasadorului Klemm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici