Ambulanţa şi 11 spitale de urgenţă din Capitală asigură asistenţa medicală de Crăciun şi Revelion

Serviciul de ambulanţă şi 11 spitale de urgenţă din Capitală vor asigura asistenţa medicală în zilele de Crăciun şi Revelion, iar Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va avea un serviciu de gardă permanent.

21 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa şi 11 spitale de urgenţă din Capitală asigură asistenţa medicală de Crăciun şi Revelion

Ambulanţa şi 11 spitale de urgenţă din Capitală asigură asistenţa medicală de Crăciun şi Revelion (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în sectorul 1 asistenţa medicală în aceste zile va fi asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala "Prof. Dr. Dan Theodorescu" din strada Plevnei, unde sunt asigurate urgenţele de chirurgie oro-maxilo-facială şi urgenţele de stomatologie adulţi şi copii.

Pentru sectoarele 2 şi 3, cazurile grave pot fi investigate la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi la Spitalul de Ortopedie Foişor.

În sectorul 4, asistenţa medicală va fi asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Copii "Marie Curie", Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan" şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", iar în sectoarele 5 şi 6 , de Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru, solicitările fiind preluate la numărul unic de urgenţă 112. Ministerul Sănătăţii precizează că acesta va asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces pentru Capitală.

În plus, Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) va asigura un serviciu de gardă permanent, la sediul din strada Spiru Haret, sectorul 1.

De asemena, toate spitalele din subordinea ASPMB vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţă medicală de urgenţă. La nivelul spitalelor se va asigura conducerea operativă desemnată de echipa managerială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici