Ambulanţa Suceava nu mai are bani de combustibil, până la finalul lunii merge pe datorie

Serviciul de Ambulanţă Suceava nu mai are, începând de luna aceasta, banii necesari pentru achiziţionarea de combustibil, autospecialele fiind la un pas de a nu mai putea să răspundă la solicitări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

469 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Suceava nu mai are bani de combustibil, până la finalul lunii merge pe datorie

Ambulanţa Suceava nu mai are bani de combustibil, până la finalul lunii merge pe datorie

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava spune că s-a ajuns în această situaţie întrucât bugetul de anul acesta al instituţiei este cu 40 la sută mai mic decât cel de anul trecut şi că până acum nu s-a făcut nicio rectificare bugetară.

“Încercăm acum să vedem dacă mai avem de unde să luăm bani, de la alte capitole bugetare, pentru a achita contravaloarea carburanţilor necesari autospecialelor de intervenţie. Avem noroc cu cei de la compania care ne furnizează carburant şi care ne-au spus să nu ne facem griji că până la finalul lunii, chiar dacă nu avem bani, ne vor da motorină, întrucât suntem cu toate facturile la zi. Am ajuns în situaţia aceasta deoarece bugetul este cu 40 la sută mai mic faţă de cel pe care l-am primit anul trecut, iar Suceava este un judeţ foarte mare, al doilea ca suprafaţă din România”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Conform acestuia, deşi instituţia a redus drastic cheltuielile, banii de combustibil pentru ambulanţe se vor termina zilele viitoare.

În bugetul instituţiei există pentru luna septembrie doar 40.000 de lei, necesarul fiind de 120.000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli.

“Anul acesta foarte mulţi bani s-au dus şi pe reparaţiile la autospecialele din parcul auto, aflat într-o stare avansată de degradare. Am tot aşteptat maşini noi, că aşa exista discuţia - că vom primi maşini noi, însă acestea nu au venit şi am fost nevoiţi să le reparăm pe cele care le avem. Şi aşa starea parcului auto este destul de problematică, avem puţine autospeciale, majoritatea într-o strare avansată de degradare, cu peste 500.000 de kilometri la bord. Ca dotare suntem pe locul 29-30 dintre judeţe, iar ca număr de populaţie pe locul 7. Avem doar 26 de autospeciale de tip C şi două de tip B pe care le putem folosi. Le-am tot reparat, iar cheltuielile cu piesele sunt foarte mari”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

Zilnic, autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava sunt răspund la 180 - 190 de solicitări.

Ultimele ambulanţe au ajuns la Suceava în anul 2014, iar acum majoritatea au peste 500.000 de kilometri parcurşi. În dotarea Serviciului există chiar şi o autospecială care a depăşit 1.000.000 de kilometri parcurşi şi care este încă folosită pentru deplasarea la cazurile medicale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici