Amendă primită de şcoala din Neamţ unde 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Şcoala din judeţul Neamţ unde 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon a primit o amendă de 3.000 de lei. Şcoala a fost închisă şi elevii vor fi duşi la alta.

587 afișări
Imaginea articolului Amendă primită de şcoala din Neamţ unde 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Amendă primită de şcoala din Neamţ unde 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Direcţia de Sănătate Publică din Neamţ a decis suspendarea temporară a orelor de la şcoala din Petru Vodă, în urma unui control.

„În şcoală se percepea miros de fum şi erau deschise ferestrele pentru aerisire. Sălile de clasă sunt situate la etaj, lângă spaţiul unde este amplasată centrala termică pe lemne. Gazele de ardere au pătruns în clase prin orificiile neizolate ale ţevilor instalaţiei de încălzire", anunţă DSP Neamţ într-un comunicat de presă.

Niciunul dintre cei 5 elevi care au fost duşi la spital nu a rămas internat.

„Conducerea unităţii de învăţământ a fost sancţionată contravenţional cu amendă pentru neaplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor sau a unor îmbolnăviri, la copii şi tineri, fiind dispusă şi măsura suspendării temporare a activităţii şcolii, până la remedierea deficienţelor şi asigurarea condiţiilor de microclimat", mai anunţă Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Amenda este în valoare de 3.000 de lei.

Deocamdată, cei 134 de elevi sunt acasă, însă urmează să fie trimişi la şcoala din Poiana Teiului.

Inspectorul general al ISJ Neamţ, Mihai Obreja, a declarat pentru MEDIAFAX că există mijloace de transport pentru ca elevii să fie duşi la o altă şcoală.

De asemenea, centrala termică a şcolii „Iustin Pârvu” din comuna Poianava fi înlocuită.

Cei cinci copii care au ajuns la spital de la Şcoala Gimnazială „Iustin Pârvu” din comuna Poiana Teiului au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind intoxicaţi cu monoxid de carbon, din cauza problemelor de la centrala termică pe lemne a şcolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici