Amenzi de aproape 400.000 de lei, aplicate persoanelor care n-au protejat sănătatea celor din jur

Un număr de 1.387 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 400.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au protejat sănătatea celor din jur, anunţă marţi, oficialii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

443 afișări
Imaginea articolului Amenzi de aproape 400.000 de lei, aplicate persoanelor care n-au protejat sănătatea celor din jur

Mediafax FOTO

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale au verificat în cursul zilei de luni, 2.340 operatori economici şi 11.529 de persoane.

La activităţi au participat 4.327 de poliţişti, 1.857 de jandarmi, 653 poliţişti de frontieră, 120 cadre ISU, 1.588 de poliţişti locali, 70 reprezentanţi ANSVSA, 21 inspectori ANPC, 61 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 64 angajaţi ai Ministerului Muncii, 21 oficiali din cadrul Ministerului Transportului şi 24 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Au fost aplicate 1.387 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 388.937 lei, dintre care:21 de sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 35.100 de lei; 16 sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 500 de lei; 1.029 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 148.622 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.600 de lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese”, anunţă MAI.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 4.217 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.465 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

La linia telefonică TELVERDE (0800800165), dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, luni, au fost primite 28 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 13 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării sociale.

Nouă dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici