ANAF a scos la licitaţie o vilă, monument istoric, confiscată de la Sorin Ovidiu Vântu

O vilă monument istoric, confiscată de statul român de la Sorin Ovidiu Vântu în cazul FNI, va fi scoasă la licitaţie de către ANAF după ce nicio instituţie a statului nu a cerut transmiterea imobilului în administrare proprie, ANAF reluând procedura de valorificare.

1854 afișări
Imaginea articolului ANAF a scos la licitaţie o vilă, monument istoric, confiscată de la Sorin Ovidiu Vântu

ANAF a scos la licitaţie o vilă confiscată de la Sorin Ovidiu Vântu

Vila din strada Gheorghe Brătianu şi terenul aferent au fost evaluate de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma 20,12 milioane de lei. Clădirea, construită în 1927, a fost confiscată de stat pentru recuperarea prejudiciului de 13 milioane de dolari din dosarul FNI în care Vântu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Bunurile imobile intrate în proprietatea statului prin confiscare specială pot fi transmise cu titlu gratuit în administrarea instituţiilor publice dacă acest lucru este cerut pe fondul lipsei de sediu sau alte motive conexe extinderii sediului actual. Acest lucru nefiind solicitat însă de vreo instituţie a statului, ANAF trebuie să reia procedura de valorificare, în acest caz prin licitaţie, potrivit dosarului de imobil confiscat realizat de ANABI.

Palatul din zona Aviatorilor are un teren aferent în suprafaţă de 580 mp. Construcţia este formată din parter, două etaje plus mansardă şi anexe, iar dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele statului român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici