Anchetă după autocarul răsturnat la Braşov: Procurorii ridică înscrisuri; şoferul nu consumase alcool

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov anunţă că şoferul autocarului răsturnat la Perşani, judeţul Braşov, nu consumase alcool, precizând că în cauză se ridică documente şi de fac audieri pentru a se stabili cauzele tragediei.

4199 afișări
Imaginea articolului Anchetă după autocarul răsturnat la Braşov: Procurorii ridică înscrisuri; şoferul nu consumase alcool

Anchetă după autocarul răsturnat la Braşov: Procurorii ridică înscrisuri; şoferul nu consumase alcool

"Rezultatele probelor biologice au relevat faptul că şoferul autovehiculului implicat în evenimentul rutier nu a consumat alcool, acesta având în sânge o alcoolemie 0,00 g/l alcool pur în sânge", anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

Parchetul menţionează că până în prezent a fost finalizată cercetarea la faţa locului şi au fost restituite toate bunurile aparţinătorilor persoanelor vătămate, fiind dispuse ridicări de documente şi audieri.

"În cauză urmează a fi dispuse o constatare tehnico-ştiinţifică pentru stabilirea stării tehnice a autovehiculului, iar, ulterior, o expertiză criminalistică în vederea verificării existenţei unor modificări tehnice asupra autovehiculului implicat în accident, de natură să atragă răspunderea contravenţională sau penală a unor persoane", mai anunţă parchetul.

Potrivit sursei citate, au mai rămas internate în spitalele din municipiul Braşov patru victime, printre care se află şi un minor, alte două fiind transferate la unităţi medicale din Iaşi.

Un autocar s-a răsturnat la data de 17 iunie în dreptul localităţii Perşani, între Braşov şi Făgăraş, accidentul fiind soldat cu patru morţi şi 26 de răniţi. Potrivit datelor furnizate de poliţie, autocarul avea înscrise în certificatul de înmatriculare 25 de locuri, însă în interior erau montate 29 de scaune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici