Anchetă după ce trei cai, posibil asfixiaţi într-un camion, au fost găsiţi morţi pe câmp. Sunt suspectate metode barbare de transport

Cadavrele a trei cai au fost descoperite, joi, pe un câmp din apropierea oraşului Arad,poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari deschizând o anchetă. Din primele investigaţii, reprezentanţii DSV cred că animalele au murit asfixiate într-un camion supraaglomerat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

350 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce trei cai, posibil asfixiaţi într-un camion, au fost găsiţi morţi pe câmp. Sunt suspectate metode barbare de transport

FOTO ARHIVA

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad, Viorel Agud, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un număr de trei cai au fost găsiţi morţi pe un câmp din apropierea oraşului Arad, la marginea drumului spre localitatea Fântânele.

“Din primele investigaţii, probabil că animalele au fost duse într-un transport supraaglomerat şi din cauza temperaturilor ridicate, caii s-au asfixiat. Şi atunci, ca să scape de aceaste cadavre, au fost lăsate pe un câmp. Unul dintre cai era legat de un pom cu un lanţ şi tras din maşină forţat, adică era mort din maşină”, a afirmat Viorel Agud.

Potrivit directorului DSV Arad, în acest moment se verifică dacă animalele au fost transportate în mod legal, o anchetă în acest caz fiind deschisă şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad.

“În paralel, şi noi şi Poliţia am început o anchetă. Colegii mei au fost acolo şi au recoltat probe, au văzut cadavrele, le-am identificat, am citit microcipurile, ştim deja cui aparţin caii şi de unde sunt. O să punem la dispoziţia organelor de cercetare penală toate datele ca să continue cercetările. Caii sunt dintr-un judeţ din sudul ţării. Vrem să verificăm dacă animalele au fost însoţite de documente când au intrat la noi în judeţ, pentru că au intrat fără aprobarea noastră şi vrem să vedem dacă cei din judeţul respectiv au eliberat acte spre noi şi atunci să găsim urma proprietarilor”, a precizat Viorel Agud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici