Anchetă în cazul unui bebeluş care a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Un bebeluş de şase luni a decedat, luni după-amiază, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, conducerea unităţii medicale susţine că copilul era în comă atunci când a fost adus, iar poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

106 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unui bebeluş care a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Anchetă în cazul unui bebeluş care a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu" (Montaj foto)

Managerul unităţii sanitare, Dan Enescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că micuţul a fost adus la spital în comă şi că medicii au încercat resuscitarea, timp de o oră, fără succes.

Enescu a arătat că părinţii le-au spus medicilor că bebeluşul şi-ar fi schimbat culoarea cu cinci ore înainte de a fi chemată ambulanţa.

Managerul spitalului a susţinut că nu înţelege de ce părinţii au solicitat atât de târziu ajutorul Serviciului de Ambulanţă, el adăugând că medicii spitalului au făcut tot posibilul în acest caz.

La rândul său, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alis Grasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ambulanţa a fost solicitată pentru acest caz, luni după-amiază, şi că copilul avea febră mare, primul diagnostic pus fiind de amigdalită acută.

Bebeluşul a fost adus la spital şi sâmbătă, dar nu necesita internare

Bebeluşul care a murit, în urmă cu o zi, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a fost adus şi sâmbătă la unitatea sanitară, părinţii afirmând că avusese febră, dar nu a fost nevoie ca micuţul să fie internat, iar medicii au prescris un antibiotic în cazul în care copilul făcea iar temperatură mare.

Copilul a fost adus, sâmbătă, la ora 22.25, la Camera de Gardă Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Părinţii au afirmat că micuţul avusese febră anterior.

"La prezentare, copilul era afebril (36,7°C), având o stare generală bună. Diagnosticul pus de către medicul primar pediatru de gardă a fost de amigdalită eritematoasă (roşu în gât). Medicii au prescris o reţetă conform căreia părinţii urmau să-i administreze antitermice şi antibiotic", susţine conducerea unităţii sanitare într-un comunicat remis, marţi.

Medicul de gardă le-a recomandat părinţilor să dea copilului antibiotic numai dacă bebeluşul ar urma să aibă febră în decurs de 24 de ore de la momentul prezentării la spital.

"Având în vedere că această afecţiune nu constituia un pericol imediat din punct de vedere medical, copilul nu a necesitat internare, putând fi tratat la domiciliu. Părinţii au primit indicaţia, ca în cazul unei modificări a stării generale, să se prezinte de urgenţă la spital", potrivit sursei citate.

Luni, la ora 16.32, copilul a fost adus cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe "în stare generală extrem de gravă, în şoc comatos", arată conducerea spitalului.

"S-au început imediat măsurile de resuscitare (intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică, administrare intravenoasă de soluţii perfuzabile, suport inotrop), care însă au rămas fără răspuns. La aproximativ două ore din momentul preluării de către echipa medicală, a fost declarat decesul. Pe toată perioada resuscitării, copilul a fost asistat de un medic specialist urgentist, de un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă şi de un medic specialist pediatru. Conform declaraţiilor părinţilor, cu o zi înainte, au mers cu copilul în parc, în condiţiile în care starea acestuia era una bună", mai arată medicii unităţii sanitare.

Conducerea spitalului a declanşat, marţi , o anchetă pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acest incident.

"După aflarea rezultatelor, conducerea spitalului va prezenta opiniei publice care a fost cauza exactă a decesului. Menţionăm că acest caz nu s-a dorit a fi făcut public într-o fază iniţială, la dorinţa părinţilor exprimată în scris", se menţionează în comunicat.

Poliţia Capitalei face cercetări în acest caz.

Corpul copilului a fost ridicat de legişti pentru efectuarea necropsiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici