Anchetă internă la Poliţia Miercurea Ciuc după accidentul în care au murit doi poliţişti

Şeful Poliţiei Judeţene Harghita, chestorul Radu-Sandu Moldovan, a dispus o anchetă internă la Poliţia Miercurea Ciuc, după accidentul în care au fost implicaţi trei poliţişti care se întorceau de la serviciu, doi dintre ei, dar şi o femeie pierzându-şi viaţa.

1459 afișări
Imaginea articolului Anchetă internă la Poliţia Miercurea Ciuc după accidentul în care au murit doi poliţişti

Anchetă internă la Poliţia Miercurea Ciuc după accidentul în care au murit doi poliţişti

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Harghita, şeful instituţiei, chestorul Radu-Sandu Moldovan, a dispus derularea unei anchete interne la Poliţia Miercurea Ciuc, pentru "clarificarea tuturor aspectelor" accidentului de sâmbătă, în care au fost implicaţi trei poliţişti care se întorceau de la serviciu.

În document se precizează că cei trei poliţişti se aflau în afara orelor de program în momentul producerii accidentului.

Totodată, în comunicat se menţionează că dosarul penal întocmit în acest caz a fost preluat de Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc.

Referitor la afirmaţiile primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, potrivit cărora Moldovan ar trebui să îşi dea demisia de onoare în urma accidentului, şeful Poliţiei Harghita a transmis prin intermediul Compartimentului de presă al instituţiei: "Nu comentez!".

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 8.30, la intersecţia străzilor Braşovului cu Patinoarului din Miercurea Ciuc, unde un autoturism în care erau trei poliţişti aflaţi în timpul liber a ajuns pe trotuar, lovind o femeie şi oprindu-se, ulterior, într-un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, femeia, care avea 53 de ani şi era din oraşul Vlăhiţa, şi-a pierdut viaţa.

De asemenea, au murit cei doi poliţişti aflaţi pe locurile din faţă ale maşinii, care au rămas încarceraţi. Cel de-al treilea poliţist, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului, a fost rănit, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Poliţiştii lucrau la Poliţia Miercurea Ciuc, şoferul fiind angajat al Serviciului Rutier. Cei care şi-au pierdut viaţa aveau 35 şi 38 de ani, iar poliţistul rănit are 24 de ani. Ei lucraseră în schimbul de noapte, iar în momentul producerii accidentului ieşiseră din serviciu şi se întorceau către casă.

În acest caz, Poliţia începuse cercetări sub coordonarea unui procuror pentru a stabili cauzele producerii accidentului, una intre ipoteze fiind viteza excesivă.

Luni, primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a transmis public şefului Poliţiei Judeţene Harghita, chestorul Radu-Sandu Moldovan, rugămintea să îşi dea "de îndată" demisia de onoare.

"Al doilea mesaj este legat de cele 48 de ore care au trecut de la accident, în care am aşteptat o demisie de onoare şi aceasta nu a venit. Aşa că îl rog public pe inspectorul şef judeţean, domnul Moldovan Radu Sandu, să îşi dea de îndată demisia de onoare. Motivul este legat de acest accident", a precizat primarul din Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a cerut ca ancheta în acest caz să fie făcută în colaborare cu un reprezentant al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), astfel încât anchetatorii din Poliţia Română să nu încerce "muşamalizarea" acestui caz.

"Am fost la faţa locului, dânsul (chestorul Moldovan - n.r.) nu a fost, spre exemplu. Am vorbit cu foarte mulţi oameni şi majoritatea - şi acolo, şi după aceea - şi-au exprimat îngrijorarea că Poliţia Română va încerca muşamalizarea acestui caz. Drept pentru care, în numele comunităţii locale, solicit ca toate fazele anchetei să fie făcute în colaborare cu un reprezentant al ATOP, de pe lângă Consiliul Judeţean, care monitorizează activitatea Poliţiei, de exemplu preşedintele acesteia", a menţionat Raduly Robert Kalman.

Totodată, el i-a rugat pe poliţiştii din Harghita "să renunţe anul acesta la masa şi băutura de Ziua Poliţistului, să renunţe anul acesta la desfăşurarea de forţe publice" şi să redirecţioneze bugetul alocat acestor acţiuni "înspre familiile îndoliate de acest accident".

"Să mai săpaţi în istoria ultimilor 20 de ani. A mai fost un accident şi inspectorul şef de atunci şi-a dat demisia", i-a transmis primarul din Miercurea Ciuc chestorului Moldovan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici