Anchetă la Giurgiu: un om a murit într-un lac de acumulare, după ce a căzut din barca şefului Biroului Rutier

Se fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul şefului Biroului Rutier Giurgiu,după ce un bărbat de 51 de ani, cu care se afla într-o barcă,a murit într-un lac. În paralel, se fac cercetări şi pentru braconaj, după ce la locul accidentului a fost găsită o armă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

473 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Giurgiu: un om a murit într-un lac de acumulare, după ce a căzut din barca şefului Biroului Rutier

Anchetă la Giurgiu, după ce un om a murit într-un lac de acumulare, după ce a căzut din barca şefului Biroului Rutier

Potrivit comisarului şef de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu, Constantin Şuţă, accidentul a avut loc pe un lac de acumulare, după ce barca în care se aflau trei bărbaţi, între care un poliţist şi un jandarm, s-a răsturnat, iar bărbatul civil a fost scos după mai multe ore, mort.

"Este un accident care s-a produs pe 24 decembrie, pe un lac de acumulare format prin excavare de agregate minerale. Erau trei bărbaţi, printre care poliţistul, un jandarm şi un alt bărbat. S-au deplasat cu o barcă pe luciul de apă, s-au dezechilibrat, în urma unei manevre greşite, s-ar fi aplecat după o vâslă. Apa avea undeva la doi metri şi jumătate. S-a răsturnat barca, au căzut în apă, au încercat să ajungă la mal, doi dintre aceştia au reuşit să iasă, respectiv poliţistul şi jandarmul, a treia persoană nu a mai răspuns la semnale, nu a ieşit, cei doi s-au întors către o zonă exista o baracă, pentru că intraseră în şoc hipotermic provocat de căderea în apă”, a spus Şuţă.

Potrivit acestuia, au fost anunţate autorităţile, care au intervenit cu scafandrii, reuşind să îl scoată pe bărbatul dispărut după aproape două zile.

”Bărbatul de 51 de ani, decedat, în lac, era undeva la patru-cinci metri de mal, pe unde ieşiseră prietenii săi. Avem întocmit un dosar penal in rem cu privire la faptele de ucidere din culpă, braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Continuăm cercetările”, a mai spus Şuţă.

În paralel s-a dispus şi o anchetă internă.

Surse judiciare au declarat că lacul unde s-a răsturnat barca aparţine socrului poliţistului, care este un om de afaceri din Giurgiu, iar poliţistul, Mihai Tache, este şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu.

La locul accidentului, a fost găsită şi o armă, precum şi o raţă, astfel că se fac expertize pentru a vedea dacă au fost şi infracţiuni de braconaj în acest caz.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, care va decide dacă va declina dosarul către o unitate de parchet superioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici