Anchetă la Spitalul din Comăneşti, după decesul unei femei care trebuia să nască

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bacău a declanşat o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Comăneşti, după ce o femeie de 33 de ani, din comuna Palanca, a murit joi după-amaiză, în unitatea spitaalicească, unde se dusese să nască.

274 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul din Comăneşti, după decesul unei femei care trebuia să nască

Anchetă la Spitalul din Comăneşti, după decesul unei femei care trebuia să nască

Directorul ASP Bacău, Mihaela Popescu, a declarat, vineri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că ancheta comisiei din cadrul ASP la Spitalul Orăşenesc din Comăneşti este în derulare, iar in cursul săptămânii viitoare va fi terminată.

"În cursul zilei de luni, mă voi duce la Bucureşti, la minister, pentru a prezenta situaţia de la Spitalul Orăşenesc din Comăneşti", a spus Mihaela Popescu.

Femeia urma să nască cel de-al doilea copil şi s-a internat, joi, la spitalul din Comăneşti.

"A plecat cu trenul la spital, era bine. În loc să aflu că am un copil, am primit un telefon de la asistenta medicală, de pe telefonul soţiei, că ea şi copilul meu au murit. Am înţeles că nu avea dilataţie şi i s-a dat o pastilă. În momentul în care s-a ridicat de pe masă , i s-a făcut rău, a intrat în criză şi a început să sângereze", a declarat corespondentului MEDIAFAX Viorel Pascu, soţul femeii.

La spitalul din Comăneşti există doar un medic ginecolog.

"Eu sunt singurul medic care asigur urgenţele şi consultaţiile începând cu 1 februarie. Seara am vorbit cu ea şi era bine, însă după ce am plecat m-a chemat asistenta că îi este rău. Când am ajuns, era deja în agonie", a declarat Francisc Kanadis, medic ginecolog la Spitalul Orăşenesc Comăneşti.

Necropsia a stabilit că decesul s-a produs din cauza unui stop cardio-respirator şi a emboliei pulmonare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici