Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca fractura de femur a bebeluşului născut la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi să se fi produs după naştere, în perioada în care copilul a fost internat în această unitate.

106 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

"Am analizat acest caz împreună cu medicul ginecolog şi neonatolog, iar ancheta se află în plină desfăşurare. Există trei posibilităţi în ceea ce priveşte diagnosticul, şi anume că fractura s-a produs în momentul extracţiei, în timpul spitalizării, din cauza unor manevre greşite sau mai există şi posibilitatea ca acea fractură să fi apărut la domiciliu, după externare", a declarat, la Galaţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita.

Potrivit acestuia, primele două variante sunt cele mai probabile pentru că bebeluşul avea a doua zi după operaţie o tumefiere la picior, tumefiere pusă de către medicul neonatolog pe seama unei reacţii la injecţiile cu vitamina K.

Secretarul de stat a mai spus că trebuie stabilit cu exactitate, de către comisia de anchetă, momentul în care s-a produs fractura.

O comisie a Ministerului Sănătăţii se află, duminică, la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi, pentru a face o anchetă în cazul bebeluşului cu fractură de femur ai cărui părinţi îi acuză pe medici de malpraxis, după ce cadrele medicale au susţinut că nou-născutul are doar o reacţie la un vaccin.

Secretarul de stat în Aurel Nechita, aflat la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi, a declarat că o comisie a ministerului verifică de ce medicii de la această unitate nu au diagnosticat fractura bebeluşului şi de ce nu i-au făcut acestuia o radiografie.

Potrivit sursei citate, medicul neonatolog a susţinut că bebeluşul a făcut o reacţie la vaccinul administrat, cu vitamina K, dar nu a negat că nou-născutul avea o fractură de femur. În fişa de externare a copilului se menţiona că acesta avea o tumefiere la coapsa stângă, a arătat sursa citată.

Secretarul de stat a mai spus că reacţia la vaccinul cu vitamina K diferă de la un caz la altul, dar că în 90 la sută din situaţii copiii nu au nicio reacţie.

Concluziile comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii în acest caz vor fi cunoscute în cel mult două zile, a adăugat secretarul de stat.

Conducerea Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi a anunţat, sâmbătă, că va începe o anchetă după ce un bebeluş născut la această unitate medicală a fost internat cu fractură de femur la un spital din Bucureşti, familia copilului spunând că medicii gălăţeni i-au ascuns diagnosticul.

Tatăl bebeluşului susţine că medicii gălăţeni au ascuns faptul că acesta avea o fractură de femur, spunând doar că este vorba despre o reacţie adversă la o injecţie făcută copilului după naştere.

Bebeluşul a fost externat, sâmbătă, din Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, unde a fost tratat din 17 ianuarie, a declarat, sâmbătă, managerul unităţii sanitare, medicul Roxana Marinescu.

Citeşte şi

Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici