Anchetă pornită înainte de cazul Caracal. Poliţist din Olt suspect într-un caz de proxenetism şi cămătărie, destituit din Poliţie

Un poliţist din Caracal, ridicat în aprilie alături de alte persoane într-un dosar de trafic de proxenetism şi cămătărie, a fost destituit din Poliţie.

1810 afișări
Imaginea articolului Anchetă pornită înainte de cazul Caracal. Poliţist din Olt suspect într-un caz de proxenetism şi cămătărie, destituit din Poliţie

Poliţist din Olt suspect într-un caz de proxenetism şi cămătărie, destituit din Poliţie

Potrivit Poliţiei, motivul destituirii acestuia îl constituie abateri disciplinare de „comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”.

Decizia a fost luată după finalizarea cercetării prealabile a poliţistului, declanşată în urma apariţiei a unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

„Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către poliţişti din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la locuinţa lucrătorului de poliţie”, susţine Poliţia.

Surse din anchetă susţin că este vorba despre un poliţist din Caracal, ridicat în aprilie alături de alte persoane într-un dosar de trafic de proxenetism şi cămătărie.

În aprilie, DIICOT anunţa că procurorii şi poliţiştii au făcut 34 de percheziţii în Caracal şi în comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în camătă şi şantaj. Grupul ar fi fost constituit în anul 2015 de către şapte persoane, având ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum şi impunerea unor taxe de protecţie. S-a stabilit că suspecţii au dat împrumuturi cu dobânzi între 20 şi 100% lunar, recuperarea sumelor de bani şi a dobânzilor aferente făcându-se prin violenţă, ameninţare şi şantaj, dar şi prin invocarea unor relaţii în rândul poliţiştilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri.

Poliţia Olt anunţa tot atunci că membrii grupării erau bănuiţi şi că au recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi dus în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Au fost audiate atunci 120 de persoane.

Surse judiciare declară că la percheziţiile din aprilie a fost ridicat şi un poliţist de la Biroul Rutier Olt, care anterior lucrase ca poliţist de proximitate în Caracal. Poliţistul a fost audiat atunci ca martor, însă aceleaşi surse judiciare spun că a devenit suspect, acesta fiind şi motivul pentru care a fost destituit din Poliţie.

Taguri:
poliţist,
destituire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici