Anchetatori români s-au deplasat în SUA pentru a stabili datele acţiunii de la Vâlcea

Anchetatorii români, împreună cu specialişti FBI, au stabilit în urmă cu o lună modul de operare în ampla acţiune desfăşurată, marţi, în Vâlcea, Bucureşti, Hunedoara şi Sibiu, unde au fost ridicate 24 de persoane în legătură cu licitaţii prin internet, informează surse oficiale.

58 afișări
Imaginea articolului Anchetatori români s-au deplasat în SUA pentru a stabili datele acţiunii de la Vâlcea

Anchetatori români s-au deplasat în SUA pentru a stabili datele acţiunii de la Vâlcea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În urma unei solicitări FBI (Federal Bureau of Investiagtion), procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au monitorizat aproximativ şase luni activitatea reţelei de licitarori prin internet, ca urmare a prejudicierii mai multor cetăţeni americani.

Fiind identificate punctele terminus ale reţelei în Vâlcea - Alexandria, Drăgăşani - anchetatorii români au descins, marţi dimineaţa, în 35 de locaţii, de unde au ridicat peste 24 de persoane, liderul grupării fiind găsit în casa deputatului PDL Neamţ, Dumitru Puzdrea, din Bucureşti, fără ca acesta să aibă însă legătură cu infractorii, susţin surse judiciare.

Totodată, mai sunt căutate alte persoane, care nu au fost găsite la domiciliile declarate.

Au fost făcute 19 percheziţii în Râmnicu Vâlcea, două în Drăgăşani, una în comuna Măciuca, două în Alexandria, nouă în Bucureşti, una în Hunedoara şi una în Sibiu.

În urma acestora au fost ridicate 18 laptopuri, 12 PC-uri, 29 de telefoane mobile, 19.500 de lei, 24.300 de euro, 4.500 de lire sterline, un pistol cu gloanţe de cauciuc.

Liderul reţelei se numeşte Romeo Chiţă, el fiind găsit în locuinţa pe care a închiriat-o de la soţia deputatului PDL Neamţ, Dumitru Puzdrea.

Deputatul PDL Dumitru Puzdrea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu ştie despre descoperirea de către procurorii DIICOT a liderului unei reţele de fraude pe internet în locuinţa sa, că soţia sa a închiriat apartamentul unei persoane, iar Poliţia urmează să le dea mai multe detalii.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici