Andreescu: Nu ştiu de telefoanele date lui Bazac, în spital e un grup împotriva mea

Bogdan Andreescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu are cunoştinţă despre ameninţările primite de ministrul Sănătăţii Ion Bazac referitor la numirea sa la conducerea Spitalului Colentina şi a susţinut că în spital există un grup condus de doctorul Sorin Simion care este împotriva sa.

816 afișări
Imaginea articolului Andreescu: Nu ştiu de telefoanele date lui Bazac, în spital e un grup împotriva mea

Andreescu: Nu ştiu de telefoanele date lui Bazac, în spital e un grup împotriva mea

Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a primit ameninţări telefonice, medicul Andreescu a răspuns că nu ştie despre aceste telefoane, dar că nu este surprins "pentru că în spital există o structură paramilitară condusă de profesor doctor Sorin Simion".

"În secţia aceea, toţi angajaţii sunt fini ai lui Simion, într-un fel rude, şi execută comenzile şefului. De aceea, cred că este singurul pe care îl văd în stare să fi recurs la astfel de gesturi pentru că toţi ceilalţi şefi de secţie şi medici din spital m-au susţinut atunci când ministrul Nicolăescu a hotărât destituirea mea", a declarat Bogdan Andreescu.

În 18 decembrie 2008, în ultima zi de mandat, ministrul Eugen Nicolăescu l-a demis pe managerul Spitalului Clinic Colentina, Bogdan Andreescu, la trei luni de la decizia prin care tot el îl numise în funcţie. În locul lui Andreescu a fost desemnat ca interimar al unităţii spitaliceşti doctorul Alexandru Cosmin Popa.

Considerând că a fost schimbat abuziv din funcţie, Andreescu a atacat în instanţă ordinul de demitere şi a cerut Ministerului Sănătăţii (MS) explicaţii în legătură cu motivele demiterii.

Imediat după demiterea sa, la conducerea MS a fost numit Ion Bazac. Acesta, aflând despre scandalul de la Spitalul Colentina, a dispus un control la unitatea spitalicească. Astfel, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a analizat activitatea managerială a unităţii, raportul stabilind că nu existau motive pentru demiterea lui Andreescu. În plus, raportul stabilea că la momentul numirii acestuia la conducerea spitalului, unitatea avea datorii de 180 de miliarde de lei vechi, din care Bogdan Andreescu a reuşit să plătească 60 de miliarde, fără să afecteze salariile doctorilor, a susţinut medicul.

În 17 februarie, instanţa a decis, prin hotărâre executorie, numirea lui Andreescu la conducerea spitalului.

Andreescu a fost repus în funcţie în 17 februarie, având în vedere atât hotărârea instanţei, cât şi raportul Corpului de control al MS.

Pe de altă parte, în decembrie 2008, Curtea de Conturi a început verificarea activităţii spitalului. Controlul s-a încheiat în urmă cu câteva zile fără semnalarea unei nereguli, a susţinut Andreescu.

Ion Bazac a declarat, joi seară, că, după numirea sa la conducerea Ministerului Sănătăţii, a primit pe telefonul soţiei un mesaj de ameninţare în care a fost avertizat "că va avea de suferit" dacă va numi un anumit medic în funcţia de director la Spitalul Colentina din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici