Andronescu: Bursele pentru şcolile profesionale vor fi acordate după modificarea legii educaţiei

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că bursele pentru şcolile profesionale vor fi acordate după modificarea Legii educaţiei, deoarece, potrivit prevederilor actuale, statul subvenţionează toate costurile aferente frecventării liceului şi pentru elevii din rural.

345 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Bursele pentru şcolile profesionale vor fi acordate după modificarea legii educaţiei

Andronescu: Bursele pentru şcolile profesionale vor fi acordate după modificarea legii educaţiei

Conform legii în vigoare, statul subvenţionează toate costurile aferente frecventării liceului pentru elevii provenind din mediul rural sau din grupuri socioeconomice dezavantajate, precum şi pentru cei care frecventează şcolile profesionale.

"Nu putem subvenţiona costurile aferente frecventării liceului pentru elevii ai căror părinţi au vile la Izvorani, chiar dacă aceste case sunt în medicul rural. În acest context, vom elabora, săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă, prin care vom impune un anumit plafon pentru acordarea subvenţiei", a explicat Andronescu.

Potrivit ministrului, în învăţământul profesional sunt aproape 12.000 de elevi, care învaţă în 473 de unităţi.

Declaraţiile Ecaterinei Andronescu vin după ce consilierul prezidenţial Daniel Funeriu i-a cerut premierului Victor Ponta ca Guvernul să adopte urgent HG în vederea alocării burselor pentru elevii din învăţământul profesional, în bugetul pe 2012 fiind prevăzute de Guvernul Boc 176 de milioane de lei pentru plata acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici