Andronescu, despre reexaminarea legii privind bacalaureatul profesional: Este mâna lui Funeriu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru MEDIAFAX, marţi, după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii privind bacalaureatul profesional, că acest demers este "strict mâna lui Funeriu" şi că, săptămâna viitoare, actul normativ "va trece rapid prin Parlament".

850 afișări
Imaginea articolului Andronescu, despre reexaminarea legii privind bacalaureatul profesional: Este mâna lui Funeriu

Andronescu, despre reexaminarea legii privind bacalaureatul profesional: Este mâna lui Funeriu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Este rea-credinţă din partea domnului Funeriu (consilier prezidenţial pe probleme de educaţie - n.r.). A dovedit, o dată în plus, că nu îi pasă de tineri. Atunci când ai responsabilităţi, trebuie să înveţi să îţi pese", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că solicitarea şefului statului de reexaminare a legii a fost făcută "exact în ultima zi prevăzută de lege, şi nu mai devreme", astfel că, în opinia ei, s-au pierdut două săptămâni în demersul pentru introducerea bacalaureatului profesional din 2013. "Păcat că s-a spus atât de târziu", a afirmat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus, referitor la argumentele invocate în solicitarea de reexaminare, că metodologia pentru bacalaureat este elaborată şi, în plus, nu este nevoie de o pregătire specială a elevilor, pentru că, practic, nu li se adaugă nimic la materiile pentru acest examen.

Ministrul Educaţiei s-a declarat încrezătoare că actul normativ "va trece rapid prin Parlament", săptămâna viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 73/2010 pentru modificarea Legii învăţământului nr. 84/1995, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici