Andronescu: "Cornul şi laptele" va fi transformat în "After-school"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că intenţionează să înlocuiască, din toamnă, programul "Cornul şi laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor şi care va fi implementat întâi la şcolile care au spaţiu.

80 afișări
Imaginea articolului Andronescu: "Cornul şi laptele" va fi transformat în "After-school"

Andronescu: "Cornul şi laptele" va fi transformat în "After-school"

"Intenţionăm să-i ţinem mai mult pe elevi în şcoală în programul «After-school». Acum facem o evaluare şi încercăm să vedem în şcolile care au spaţiu cum putem să transformăm proiectul «Cornul şi laptele» în programul «After-school». Să fie contribuţia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul şi laptele» şi părinţii să aibă o contribuţie mai mică, în aşa fel încât copiii să primească o masă caldă la prânz", a spus Ecaterina Andronescu, la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Întrebată când va fi implementat acest program, ministrul Educaţiei a menţionat că din toamnă.

"Ne gândim să-l facem chiar din toamnă", a spus Andronescu, menţionând că, odată cu implementarea acestui program va dispărea vechiul program "Cornul şi laptele".

Ea a explicat că, pe lângă masa caldă, elevii ar beneficia şi de supravegherea "pe partea de efectuare a lecţiilor, cât şi în partea de activitate extracuriculară" unor dascăli plătiţi în mod corespunzător.

"Cred că şcoala românească trebuie să dea absolvenţilor educaţie. Avem obligaţia să ne aplecăm mai mult asupra capitolului educaţie, pentru ca fiecare tânăr să plece din şcoală cu setul de valori morale necesare. Şcoala poate şi trebuie să facă acest pas. Ne vom orienta în primă instanţă către şcolile care au spaţiul necesar pentru un program «after-school» -masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor. Ideea de asociere cu programul «Cornul şi laptele» nu e o idee rea, pentru că în mediul urban se poate transforma în program after-school", a apreciat ministrul social-democrat.

Ea a menţionat că "banii pe care îi cheltuieşte Guvernul pentru programul "Cornul şi laptele" vor fi transferaţi către noul program "After-school".

Citeşte şi:

Adriana Săftoiu cere reevaluarea programului "Cornul şi laptele"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici