Andronescu: În învăţământ trebuie să ajungă cei cu vocaţie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că relaţia dintre minister şi absolvenţii "Spiru Haret" care vor să-şi ia titularizarea în învăţământ este ca orice relaţie dintre un angajator şi un absolvent, adăugând că "în învăţământ trebuie să ajungă cei care au vocaţie şi sunt bine pregătiţi".

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu: În învăţământ trebuie să ajungă cei cu vocaţie

Andronescu: În învăţământ trebuie să ajungă cei cu vocaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei a afirmat, luni, într-un briefing de presă la Ploieşti, că nu doreşte să mai discute despre problema Universităţii Spiru Haret întrucât, din punctul de vedere al ministerului pe care îl conduce, "problema Universităţii Spiru Haret s-a încheiat", Andronescu spunând că relaţia dintre MECI şi USH "nu a fost o relaţie de război, a fost o relaţie de intrare în legalitate".

Întrebată care va fi atitudinea Ministerului Educaţiei faţă de absolvenţii de la "Spiru Haret" care vor dori să se titularizeze pe un post de cadru didactic, Andronescu a răspuns: "Absolvenţii de la «Spiru Haret» în raport cu Ministerul Învăţământului se află în raportul în care se află orice absolvent de universitate cu angajatorul. Ministerul are două calităţi în raport cu Spiru Haret: aceea de coordonator al activităţilor de învăţământ superior şi aceea de angajator pentru cei care doresc să facă o carieră în învăţământ, şi aici are o opţiune foarte clară: în învăţământ trebuie să ajungă cei care au vocaţie şi sunt bine pregătiţi".

Mai multe inspectorate şcolare sunt obligate, în urma hotărârilor judecătoreşti, să organizeze un nou examen de titularizare fără discriminare faţă de absolvenţii USH.

Curtea de Apel Galaţi a anulat în şedinţa din 12 august 2009 actul administrativ de validare a rezultatului concursului de titularizare de la Inspectoratul şcolar Vrancea în procesul intentat de mai mulţi absolvenţi de la Universitatea Spiru Haret care au fost scoşi abuziv cu jandarmii din sălile unde se susţinea concursul.

Universitatea "Spiru Haret" va fi monitorizată special pe o perioadă de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.

Pe perioada monitorizării, instituţia de învăţământ superior va organiza examenele de licenţă potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici