Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut inspectorilor generali şcolari să meargă personal să vadă stadiul lucrărilor de igienizare şi al organizării clasei pregătitoare, şi să nu se ia după vorbe, după raportări pe hârtie.

266 afișări
Imaginea articolului Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe

Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe (Imagine: Alexandru mihaescu/Mediafax foto)

"Avem în fiecare săptămână videoconferinţă cu inspectorii generali şcolari privind stadiul lucrărilor de igienizare a unităţilor de învăţământ, organizarea clasei pregătitoare şi acoperirea normelor cu personal didactic. Nu mi se pare corect să îi întreb care este situaţia unei anumite şcoli şi să îmi răspundă: «Mi s-a spus că este bine». Ce este aceea «mi s-a spus»? I-am rugat să meargă în şcoli şi să vadă personal care este situaţia. Poate şcolile văd într-un fel, dumnealor în altul", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la câteva ore după ce a revenit dintr-o vizită prin mai multe şcoli din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit ministrului, achiziţiile mobilierului şi materialelor didactice pentru clasa pregătitoare sunt în derulare, dar este foarte greu într-un timp atât de scurt să organizezi o astfel de activitate.

"Mobilierul pentru clasa pregătitoare este luat în majoritatea cazurilor. Până în 5 septembrie ar trebui să ajungă în toate şcolile. Pentru mobilier, fiecare şcoală şi-a organizat achiziţia. Materialele didactice sunt luate prin licitaţie pe un proiect, sunt cam zece firme câştigătoare. Trebuie să aducă materialele în şcoli până în 10 septembrie. Nu mă aştept să reuşească toate, dar trebuie să se străduiască toată lumea", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a dat exemplul unor primari pentru care şcoala este principala preocupare.

"Primarul din Câmpulung, de exemplu, are două licee, Colegiul Naţional «Dinicu Golescu» şi Liceul de Informatică, reabilitate prin proiecte europene. El spune că principala lui preocupare este şcoala. Se vede. Un alt exemplu, în Dâmboviţa, comuna Cojasca. Este o şcoală în care se învaţă în trei schimburi, cu 600 de elevi. În 2009 a început construcţia unui corp de clădire. Lucrările s-au oprit la primul nivel, aşa au rămas. În schimb, comuna vecină are un mare stadion cu tribune. Cui trebuia stadion cu tribune, în loc de şcoală?'' a precizat ministrul Andronescu, care săptămâna viitoare va face vizite în şcolile din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin.

În anul şcolar 2012-2013, cursurile încep în 10 septembrie şi, pentru prima dată, în ciclul primar va fi şi clasa pregătitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici