Andronescu: N-am cerut iniţial vot favorabil solicitării DNA pentru a nu influenţa procedurile

Senatorul PSD EcaterinaAndronescu, a declarat, miercuri, după votul pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său, că nu a solicitat iniţial un vot favorabil asupra solicitării procurorilor DNA deoarece nu a vrut să ”influenţeze procedurile”.

653 afișări
Imaginea articolului Andronescu: N-am cerut iniţial vot favorabil solicitării DNA pentru a nu influenţa procedurile

Ecaterina Andronescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Andronescu a susţinut că a primit ”cu foarte multă seninătate” decizia plenului Senatului de a încuviinţa urmărirea penală a sa, deoarece are ocazia să meargă în justiţie să-şi ”dovedească nevinovăţia”.

Senatorul PSD a menţionat că speră ”într-o justiţie dreaptă şi corectă”, menţionând că în dosarul pe care l-a studiat nu ar exista probe privind incriminarea sa.

Andronescu a fost întrebată ce a determinat schimbarea atitudinii sale faţă de momentul dinaintea alegerilor prezidenţiale, având în vedere că la acel moment se exprima împotriva încuviinţării solicitării procurorilor DNA.

”Nu este adevărat, eu nu am cerut Comisiei juridice să mă protejeze. Eu nu pot să influenţez votul unei comisii (...) Atunci v-am spus că în dosar nu există dovezi care să ateste nevinovăţia mea, ceea ce este corect şi spun şi acum. N-am cerut până acum pentru că în mod normal nici nu vroiam să influenţez procedurile acestea. Astăzi aveam de luat un vot. Ieri am cerut grupului PSD să voteze pentru ajungerea în justiţie ca să-mi dovedesc nevinovăţia şi astăzi am cerut plenului aşa cum aţi văzut. Nu are nicio legătură cu votul de duminică”, a răspuns senatorul PSD.

Senatorul Ecaterina Andronescu a declara pe 28 octombrie, după audierea sa în Comisia juridică în legătură cu cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva sa în dosarul Microsoft, că nu există probe împotriva sa, menţionând că nu îşi dă demisia pentru că nu se consideră vinovată.

”Nu sunt probe, asta pot să vă spun”, le spunea jurnaliştilor fostul ministru al Educaţiei, menţionând că membrii Comisiei juridice vor decide în cunoştinţă de cauză.

Ea a fost întrebată dacă ia în calcul demisia din Parlament, după modelul lui Viorel Hrebenciuc, pentru a nu afecta imaginea partidului.”Eu, dacă aş considera că am o vină, aş demisiona de ieri, da?”, a replicat senatorul PSD.

”Eu cred că noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovaţi şi, ca urmare, nu trebuie să-i îngropăm de vii”, a mai spus Andronescu.

Întrebată dacă dosarul nu afectează imaginea candidatului PSD la prezidenţiale, Ecaterina Andronescu a răspuns: ”Nu cred, nu cred”.

Audierea Ecaterinei Andronescu în Comisia juridică a Senatului a avut loc cu uşile închise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici