Andronescu: Nu va fi nicio restrângere a activităţii profesorilor de educaţie fizică

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că numărul orele de sport este mai mare ca niciodată şi că profesorilor de sport nu li se va restrânge activitatea, aşa cum şi-au exprimat îngrijorările unii dintre protestatari.

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Nu va fi nicio restrângere a activităţii profesorilor de educaţie fizică

Andronescu: Nu va fi nicio restrângere a activităţii profesorilor de educaţie fizică (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu va fi nicio restrângere a activităţii a profesorilor de educaţie fizică pentru că vor avea mai multe ore decât au avut vreodată", a declarat Andronescu, în replică la afirmaţiile unui profesor de sport de la Liceul "Mihail Sadoveanu" care i-a spus că el deja a fost înştiinţat că i s-a restrâns activitatea şi că va fi mutat la alt liceu.

Acesta a spus că elevii din clasele a IX- a şi a X-a vor face o oră de sport pe săptămână şi nu două ca până acum, iar la cele două ore de formaţie sportivă vor participa anumiţi elevi.

Ministrul Educaţiei a precizat însă că vor fi minim trei ore de sport pe săptămână şi maxim cinci ore.

"Există o oră de sport în trunchiul comun. Din curriculum, la decizia şcolii se mai poate adăuga o oră, două ore extracurriculare care se normează în norma profesorilor de educaţie fizică, dar nu oricum şi condiţionat de ceea ce fac acolo. Va mai fi în plus o oră pentru ansambluri sportive", a explicat Andronescu.

Ecaterina Andronescu a subliniat şi importanţa calităţii acestor ore de educaţie fizică, pentru că "toate marile personalităţi ale sportului au spus că nu există o bază de selecţie", iar prin modul în care a plasat orele de sport urmăreşte acest scop.

"În următoarele zile voi avea o întâlnre cu cei care au făcut din sport o profesiune pentru ca profesorii de sport să aibă o fişă cu sarcini foarte clare şi complete ca să construim această bază de selecţie de care România are nevoie", a mai spus Andronescu.

Mai multe persoane s-au adunat, vineri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia ministerului Educaţiei referitor la orele de educaţie fizică şi sport.

Citeşte şi:

Protest la Guvern faţă de decizia Ministerului Educaţiei privind orele de sport

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici