Andronescu: Numai dialogul poate rezolva problemele

Ecaterina Andronescu a declarat, înainte de întâlnirea cu sindicatele din Educaţie, că întodeauna a avut un punct de vedere foarte clar în sensul că numai dialogul poate rezolva problemele, nu confuntarea.

16 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Numai dialogul poate rezolva problemele

Andronescu: Numai dialogul poate rezolva problemele (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebată dacă crede în succesul discuţiilor de miercuri, Andronescu a răspuns : "Sper, pentru că întotdeauna am avut un punct de vedere foarte clar că numai dialogul poate rezolva această problemă, nu confruntarea".

Înaintea ministrului Andronescu, pentru discuţii a venit ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

El a declarat că a venit "cu aceleaşi gânduri ferme, constructive, de dialog pe care le-a avut şi la ultima întâlnire". "Eu cred în protocoale pentru că, în ce ne priveşte, întotdeauna ne-am ţinut de cuvânt", a declarat Pogea.

Reprezentantul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Constantin Ciosu, a precizat, înainte de începerea negocierilor, că oamenii din teritoriu nu au fost convinşi în ultimele zile şi că ei susţin continuarea grevi şi implicit blofcarea examenelor.

La fel de hotărât a fost şi Marius Nistor, preşedintele executiv al "Spiru Haret", care a spus că, până acum, nu s-a obţinut "nimic concret" şi că aşteaptă de la întâlnirea de miercuri, angajamente ferme.

Fără paticiparea la această întâlnire a premierului şi a miniştrilor solicitaţi pentru discuţii, sindicaliştii au apreciat că întâlnirea de miercuri este doar "o revedere, nu o întâlnire de succes".

Sindicatele din învăţământ decid, miercuri, dacă semnează acordul cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), stabilit de reprezentaţii cadrelor didactice cu ministrul Ecaterina Andronescu, sau reiau protestele.

Decizia va fi luată în şedinţa comună a Birourilor Executive ale celor patru federaţii sindicale din învăţământ - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia "Alma Mater".

Luni, sindicaliştii au încheiat un acord cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în urma căruia teza cu subiect unic la Limba şi literatura română a fost amânată din 5 mai în 7 mai, iar greva anunţată de sindicalişti pentru marţi a fost suspendată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici