Andronescu: Şcolile trebuie să devină mai atractive

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Braşov, unde circa 200 de inspectori şcolari, mentori şi lideri ai sindicatelor participă la lansarea unui proiect, că elevii sunt tot mai puţin atraşi de şcoală şi că în aceste condiţii şcolile trebuie să devină "mai atractive".

14 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Şcolile trebuie să devină mai atractive

Andronescu: Şcolile trebuie să devină mai atractive (Imagine: Mediafax Foto)

Aproximativ 200 de inspectori şcolari generali, mentori, reprezentanţi ai sindicatelor şi ai Asociaţiei de Părinţi participă, vineri şi sâmbătă, în Poiana Braşov, la lansarea proiectului "Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat", conferinţa fiind organizată de Ministerul Educaţiei şi de Unitatea de Management a Proiectelor cu finaţare Externă (UMP).

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care participă la lucrări, a arătat că aceasta este prima întâlnire cu inspectorii şcolari din ţară.

"Aceasta este prima întâlnire pe care o avem cu inspectorii şi avem mai multe motive de lucru. Primul este legat de finalizarea cu bine a anului şcolar. Apoi, vom implementa proiectul de formare continuă în cadrul inspectoratelor şcolare, caselor corpului didactic şi licee, pentru a creşte valoarea şi a moderniza şcoala românească. În final, vom discuta despre legile învăţământului, despre structura anului şcolar şi legile învăţământului preuniversitar", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a menţionat că inspectoratele trebuie să lanseze proiecte strategice în fiecare judeţ, pe fonduri structurale, iar liceele trebuie să depună proiecte pe granturi pentru a obţine bani şi din alte surse decât cele bugetare.

"Elevii sunt din ce în ce mai puţini atraşi de şcoală. Trebuie să facem şcolile mai atractive pentru ca ei să îşi dorească să vină la şcoală. Trebuie să convingem liceele să lanseze proiecte de tip granturi unde pot accesa până la 500.000 de euro. Aceasta este o altă viziune pentru a atrage şi alte surse în afară de cele bugetare", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici