Angajată a spitalului din Târnăveni, plasată în arest la domiciliu, fiind bănuită că a luat credite pe numele colegilor

O angajată a Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Municipal Târnăveni a fost plasată în arest la domiciliu, fiind bănuită că a luat mai multe credite pe numele unor angajaţi ai unităţii medicale la datele cărora avea acces, transmite corespondentul MEDIAFAX.

739 afișări
Imaginea articolului Angajată a spitalului din Târnăveni, plasată în arest la domiciliu, fiind bănuită că a luat credite pe numele colegilor

Angajată a spitalului din Târnăveni în arest la domiciliu, bănuită că a luat credite pe numele colegilor

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au dispus, marţi, măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile faţă de o angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, de la biroul Resurse Umane, bănuită că a luat credite pe numele colegilor de serviciu de la o sucursală din Teiuş a unei instituţii de credit, folosindu-se de datele personale ale acestora.

”În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2015-2016, inculpata a indus în eroare reprezentanţii CAR - CFR Cluj – Sucursala Teiuş, cu ocazia contractării mai multor credite, folosind înscrisuri falsificate. La întocmirea acestor înscrisuri, B.C. a folosit informaţii nedestinate publicităţii, la care avea acces în virtutea atribuţiilor de serviciu. Valoarea prejudiciului cauzat acestei instituţii de credit este de 180.000 lei”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a propus, în acest caz, arestarea preventivă a femeii, însă magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au plasat-o în arest la domiciliu.

Ulterior, procurorii au formulat contestaţie la această decizie.

Femeia este cercetată pentru folosirea în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani (14 infracţiuni), înşelăciune (6 acte materiale), fals intelectual (15 infracţiuni), fals material în înscrisuri oficiale (15 infracţiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată (29 infracţiuni) şi uz de fals (59 infracţiuni).

Cercetările au fost făcute de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, în baza mai multor ordonanţe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici