Angajaţi din mai multe structuri ale statului protestează joi în Piaţa Victoriei

Angajaţi de la Protecţia Mediului, de la Registrul Comerţului, Arhivele Naţionale, de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi din alte structuri protestează joi, în Piaţa Victoriei, faţă de inechităţile şi discriminările salariale.

205 afișări
Imaginea articolului Angajaţi din mai multe structuri ale statului protestează joi în Piaţa Victoriei

Angajaţi din mai multe structuri ale statului protestează joi în Piaţa Victoriei

Mitingul din Piaţa Victoriei este anunţat pentru ora 13.30.

Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol - filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării – CNCD şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - SNST - afiliate la Federaţia PUBLISIND şi Blocul Naţional Sindical – organizează un miting de protest faţă de „inechităţile şi discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate”.

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii! Cerem dreptate şi respect profesional pentru angajaţii din: Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sport şi Tineret”, spun sindicaliştii.

Aceştia atrag atenţia că s-a ajuns ca angajaţii care au ca atribuţii combaterea discriminării să protesteze în Piaţa Victoriei faţă de discriminările salariale.

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaţilor din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sport şi Tineret sunt menţinute deliberat la niveluri care nu refletă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei. Cu toate acestea, precum şi în condiţiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extrasarcini, în schimb salariaţii au de respectat o serie de interdicţii specifice profesiilor. Revendicăm respectul cuvenit profesiilor noastre”, mai spun sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici