Angajaţii din administraţia publică intră în grevă japoneză

  • Angajaţii din administraţia publică anunţă că organizează grevă japoneză, astfel că salariaţii, membri de sindicat, vor purta banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările.
  • Programul de lucru nu va fi întrerupt.
3446 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din administraţia publică intră în grevă japoneză

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează, joi, prin sindicatele membre, grevă japoneză.

Salariaţii, membri de sindicat, vor purta banderolă alba sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, în semn de protest.

Activitatea se va desfăşura în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.

Angajaţii din administraţia publică cer aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală şi modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici