Video Angajaţii Metrorex au reluat activitatea

Metroul a început să circule, marţi, la ora 16.00, după ce angajaţii Metrorex au întrerupt greva generală declanşată la ora 4.00, protestul urmând să fie reluat miercuri dimineaţă.

41 afișări

Marţi, la ora 16.00, trenurile erau pregătite să reia călătorii din staţii.

Călătorii au avut acces în staţiile de metrou de la ora 15.50.

La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de călători coborâseră pe peron la staţia Piaţa Unirii.

Perioada de vârf pentru afluxul de călători este estimată în intervalul orar 17.00 - 19.00.

Magazinele din incinta metroului au fost închise, marţi, în timpul grevei generale a anagajaţilor Metrorex, ele fiind deschise la ora 16.00. Comercianţii s-au plâns de faptul că au pierdut peste jumătate din media încasărilor dintr-o zi obişnuită.

Angajaţii Metrorex au oprit lucrul, marţi, de la ora 4.00, protestul continuând până la ora 16.00. Sindicaliştii cer o majorare salarială de 20 la sută, ei fiind nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei.

Greva a generat nemulţumiri călătorilor, care au luat cu asalt autobuzele, tramvaiele, troleibuzele şi taximetrele, mulţi dintre bucureşteni alegând să meargă pe jos.

Sindicaliştii de la metrou aşteaptă decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) privind suspendarea grevei declanşate de ei şi spun că dacă hotărârea instanţei nu le va fi favorabilă, vor relua protestele, cel mai probabil în ianuarie.

Luni, administraţia metroului a înaintat Tribunalului Bucureşti o cerere prin care solicită judecătorilor să decidă dacă este legală sau nu acţiunea de protest, dosarul urmând să se judece miercuri.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată cu o cerere de suspendare a grevei de la metrou, instanţa stabilind pentru joi termenul de judecată, la Secţia a VII-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici