ANI cere confiscarea unei părţi din averea lui Vasile Voinea

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Curtea de Apel Piteşti în cazul lui Vasile Voinea, comisar şef la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, cerând confiscarea unor sume de bani şi a unei părţi din averea acestuia, a căror proveninenţă nu poate fi justificată.

127 afișări
Imaginea articolului ANI cere confiscarea unei părţi din averea lui Vasile Voinea

ANI cere confiscarea unei părţi din averea lui Vasile Voinea

Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Curţii de Apel Piteşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în vederea confiscării sumelor de 9.750 de euro şi de 35.400 de lei, a căror provenienţă nu poate fi justificată, de la comisarul şef din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, Vasile Voinea.

Totodată, Curtea de Apel Piteşti a fost sesizată şi pentru stabilirea şi confiscarea unei cote-părţi din averea lui Voinea, "dobândită cu caracter nejustificat", în cuantum de 878.191 de lei, se arată într-un comunicat de joi al ANI.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate, iar din analiza declaraţiilor de avere depuse de către Vasile Voinea în perioada 2000-2008, precum şi a informaţiilor solicitate instituţiilor competente, au rezultat mai multe nereguli.

Astfel, în declaraţia de avere a lui Vasile Voinea, depusă în 2004, nu sunt menţionate achiziţionarea şi înstrăinarea a două apartamente situate în municipiul Piteşti. Totodată, în declaraţia de avere depusă de Voinea în 2006 nu este menţionată înstrăinarea unui autoturism BMW 318 D şi nici achiziţionarea şi radierea unui autoturism BMW X5.

Potrivit ANI, comisarul şef nu a menţionat în declaraţia de avere depusă în 2004 nici veniturile nete realizate din salarii, în sumă de 21.791 de lei, iar în declaraţia de avere din 2006 au fost menţionate eronat veniturile nete realizate din salarii, respectiv 30.000 de euro (aproximativ 102.000 de lei), faţă de 28.012 lei, conform Administraţiei Finanţelor Publice Piteşti.

Totodată, Voinea a menţionat eronat şi veniturile nete realizate din închirierea imobilelor, în sumă de 67.000 de euro (aproximativ 227.800 de lei), faţă de suma de 47.492 de lei.

"Din verificările efectuate, s-a constatat că valoarea averii dobândite de către domnul Voinea Vasile, în perioada 1995 - iunie 2008, a depăşit veniturile realizate şi declarate la organul fiscal în aceeaşi perioadă, rezultând o diferenţă vădită în sumă de 878.191 de lei", precizează ANI.

În 6 decembrie 2008, comisarul şef Vasile Voinea a fost trimis în judecată, în stare de arest, alături de alte 27 de persoane, între care şi şeful SPCRPCIV Argeş, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, în cazul fraudării examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Citeşte şi:

Cei 28 de acuzaţi din scandalul permiselor, deferiţi justiţiei de DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici