ANI: Deputatul PD-L Sorin Pandele, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul PD-L Sorin Andi Pandele este în incompatibilitate, pe lângă funcţia de parlamentar el fiind şi administrator al mai multor societăţi comerciale.

63 afișări
Imaginea articolului ANI: Deputatul PD-L Sorin Pandele, în incompatibilitate

ANI: Deputatul PD-L Sorin Pandele, în incompatibilitate (Imagine: Mediafax Foto)

ANI s-a sesizat din oficiu în urma articolului "Sorin Andi Pandele (deputat PD-L) e administrator de firme, deci incompatibil cu deputăţia", publicat, în 20 mai, de Academia Caţavencu, informează, miercuri, Agenţia. Potrivit acestui articol, Pandele ar fi încălcat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor.

În urma verificărilor prealabile, au rezultat indicii temeinice referitoare la faptul că Sorin Andi Pandele este, în prezent, atât deputat, cât şi administrator al unor firme, arată ANI.

Deputatul a fost înştiinţat, prin mandat poştal, în 3 iulie, cu privire la declanşarea procedurii de verificare a respectării legii în legătură cu completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În baza indiciilor temeinice referitoare la încălcarea legii privind regimul incompatibilităţilor, ANI a verificat starea de incompatibilitate între calitatea de deputat şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

Sorin Pandele a fost invitat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, în 20 iulie, pentru a lua cunoştinţă de rezultatul verificărilor efectuate, dar, până la data întocmirii actului de constatare, acesta nu a dat curs invitaţiei şi nu şi-a exercitat dreptul de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare, susţine ANI.

Inspectorii Agenţiei au stabilit, în în urma verificării datelor şi a informaţiilor comunicate de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, că Sorin Pandele care a câştigat un mandat de deputat pentru perioada 2008 - 2012, este, din 4 februarie 1994, administrator la SC Ro Intermedia Serv SRL, iar din 10 noiembrie 2003, administrator al SC Daliema XXI SRL.

Astfel, s-a constatat că Sorin Pandele este în incompatibilitate, întrucât calitatea de deputat este incompatibilă cu cea de administrator la societăţi comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici