ANI: Director general din Ministerul Transporturilor, în incompatibilitate

Marcel-Ioan Boloş, director general în cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, din Ministerul Transporturilor, a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

140 afișări
Imaginea articolului ANI: Director general din Ministerul Transporturilor, în incompatibilitate

ANI: Director general din Ministerul Transporturilor, în incompatibilitate

Potrivit ANI, Marcel Boloş a fost incompatibilitate în perioada 9 mai - 6 iunie 2012, când a deţinut funcţia de director executiv în Direcţia Management cu Finanţare Internaţională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

El a mai fost în incompatibilitate şi în perioada 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, când a deţinut funcţiile publice de conducere de director executiv în Direcţia Management cu Finanţare Internaţională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea şi de director general adjunct la Ministerul Transporturilor, precum şi în intervalul 7 octombrie - 5 decembrie 2013, când a deţinut funcţiile publice de director general adjunct la Ministerul Transporturilor şi director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic.

Astfel, Boloş a încălcat mai multe prevederi ale Legii nr. 161/2003, respectiv dispoziţiile articolului 84, alineatul 1, litera c), potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: funcţia de […] director general, director […] la instituţiile publice", ale articolului 84, alineatul 2, potrivit cărora "funcţia de secretar de stat […] sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alineatul 1, literele b) – i)", ale articolului 94, alineatul 1 şi alineatul 2, litera a), potrivit cărora "calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit […]. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii [...] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice" şi litera c), potrivit cărora "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate [...] în cadrul [...] societăţilor comerciale [...] din sectorul public".

Marcel Boloş a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici