ANI: Judecătoarea Luminiţa Telbis, de la Tribunalul Caraş-Severin, nu poate justifica 1,2 milioane de lei din averea sa

Judecătoarea Luminiţa Telbis, de la Tribunalul Caraş-Severin, nu poate justifica diferenţa de 1,2 milioane de lei dintre averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soţul său, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

352 afișări
Imaginea articolului ANI: Judecătoarea Luminiţa Telbis, de la Tribunalul Caraş-Severin, nu poate justifica 1,2 milioane de lei din averea sa

ANI: Judecătoarea Luminiţa Telbis, de la Tribunalul Caraş-Severin, nu poate justifica 1,2 milioane de lei din averea sa (Imagine: Shutterstock)

În acest context, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara pentru a fi începută acţiunea de control "cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Telbis Luminiţa împreună cu soţul, în perioada exercitării funcţiei publice".

Conform ANI, Luminiţa Telbis a fost informată în legătură cu declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Magistratul depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

La jumătatea anului 2014, judecătorul a cerut Consiliului Superior al Magistarturii să-i admită cererea de pensionare. Membri CSM au stabilit că Luminiţa Telbis întruneşte condiţiile legale de pensionare, motiv pentru care în 10 iunie 2014 CSM a trimis preşedintelui României solicitarea de emitere a decretului de eliberare din funcţie.

Judecătoarea este soţia doctorului Sebastian Telbis, care este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă instanţa supremă că în perioada 3 februarie - 13 martie 2014, în calitate de medic în cadrul Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, a luat mită de la 187 de pacienţi sume cuprinse între 50 de lei şi 150 de euro. În schimbul banilor, a acordat sau a prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate.

Potrivit procurorilor, medicul elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici