ANI verifică veniturile directorului AAC şi ale preşedintelui ANRE

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică veniturile şefului Autorităţii Aeronautice Civile, Florea Geică, care ar avea o pensie de peste 30.000 de lei, dar şi cazul preşedintelui ANRE, Gergely Olosz, care ar fi scris în declaraţia de avere că venitul său este confidenţial.

25 afișări
Imaginea articolului ANI verifică veniturile directorului AAC şi ale preşedintelui ANRE

Gergely Olosz si Florea Geica (Imagine: Mediafax/AFP)

"Ne-am sesizat atât în legătură cu Florea Geică cât şi în legătură cu Gergely Olosz şi deja au început verificările. În cazul domnului Geică bănuim că ar exista şi un conflict de interese, însă aşteptăm documentele şi până atunci nu putem spune mai mult", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ANI.

Miercuri, angajaţii Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) au cerut verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică, spunând că acesta ar fi introdus ilegal în document veniturile de director general, consilier al directorului general şi prima pentru criteriile de performanţă.

Preşedintele Sindicatului din Autoritatea Aeronautică Civilă, Adrian Ioan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cere Ministerului Muncii verificarea de urgenţă a dosarului de pensii a managerului Autorităţii, susţinând că acesta "şi-a elaborat" un dosar din care rezultă o pensie de peste 30.000 de lei lunar.

Surse din ANI au precizat că şi în cazul şefului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Gergely Olosz, a început o investigaţie, după ce acesta a completat declaraţia de avere scriind la rubrica venituri cuvântul "confidenţial".

"Nu există salariu confidenţial plătit de stat în România", au declarat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici