Animalele fără stăpân din Capitală vor fi sterilizate, din septembrie, de fundaţia Vier Pfoten

Animalele fără stăpân din Bucureşti vor fi prinse, sterilizate, deparazitate, vaccinate antirabic şi marcate, începând din septembrie, în cadrul unei campanii de un an care va demara în baza unui protocol încheiat de Primăria Capitalei şi Fundaţia Vier Pfoten.

120 afișări
Imaginea articolului Animalele fără stăpân din Capitală vor fi sterilizate, din septembrie, de fundaţia Vier Pfoten

Animalele fără stăpân din Capitală vor fi sterilizate, din septembrie, de fundaţia Vier Pfoten (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii veterinari ai fundaţiei vor efectua sterilizările, în clinica adăpostului deţinut de primărie în bulevardul Theodor Pallady nr. 262, sector 3, dar şi în clinicile mobile ale Vier Pfoten. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate, spun reprezentanţii fundaţiei.

Municipalitatea va trebui să asigure faptul că "angajaţii şi contractorii nu vor iniţia acţiuni de maltratare sau ucidere a acestor animale".

"Nici noi nu dorim câinii pe stradă şi ne dorim oprirea înmulţirii lor, însă soluţia nu este eutanasierea lor, ci sterilizarea. Este vorba despre o sterilizare masivă, care să ducă la oprirea înmulţirii animalelor", a declarat, joi, Cuchi Bărbuceanu, de la Vier Pfoten.

Reprezentantul fundaţiei a explicat că sterilizarea a doar o mie sau două de câini dintre cei aproximativ 20.000 care ar fi în Bucureşti nu reprezintă o soluţie pentru stoparea înmulţirii animalelor fără stăpân.

Ultima campanie de sterilizări derulată de Vier Pfoten în Capitală a avut loc în perioada septembrie 2010 - martie 2011, în baza unui protocol similar. Până la extinderea sterilizărilor la nivelul întregii Capitale, fundaţia va continua campania începută în martie în sectorul 6, mai spun reprezentanţii Vier Pfoten.

Municipalitatea bucureşteană va fi sprijinită în problema câinilor fără stăpân şi de Asociaţia Portico. Aceasta a amenajat un centru de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fără stăpân, situat la aproximativ 35 de kilometri de Capitală, în satul Uzunu, comuna Călugăreşi, judeţul Giurgiu.

Directorul Asociaţiei Portico, Florian Fugaşin, a precizat că se aşteaptă autorizaţia sanitar-veterinară de funcţionare şi că, imediat după obţinerea acesteia, vor putea fi aduşi primii câini.

Potrivit primarului general Sorin Oprescu, municipalitatea se va implica, pentru început, în strângerea câinilor de pe străzi şi aducerea lor în adăpost, în principal pentru sterilizare.

Edilul a adăugat că municipalitatea va încerca să pună la dispoziţie, pe lângă maşinile care vor transporta aceşti câini, şi vaccinurile obligatorii sterilizării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici